mama moarta in2010,tata ramas in viata,mostenitori 4 copii,tata face testament pe partea lui la una din fiice,(mentionez,nu sa facut succesiunea dupa,mama.un frate nu vrea sa depuna actele de mostenitor),adica eu,testament facut la notar,certificat medic legal ,declaratie de acceptare tacita a succesiunii,si procura speciala de mandatar, sal reprezinte....tata a fost bolnav cu accident vascular,operatie de bypass ruptura de coloana,etc..am avut gija de el pana in 2012 noiembrie cind a murit...suntem chemati la succesiune (citirea testamentului).2 frati accepta al 3 nu motivind ca el nu a stiut de testament vrea sa mearga la judecata,.(mentionezel a rupt legaturile cu parinti si frati de peste 22ani,totusi eu lam anuntat mereu de starea parintilor).cine trebuie sa inceapa procesul,eu ca mostenitoare de testament,sau el....aici este vorba de tata,partea lui mama suntem de accord sa se imparta
Buna ziua,
Testamentul este valabil sine die si deci, poate fi invocat oricand.
Daca poate fi invocata exceptia tardivitatii in acceptarea mostenirii (acea neinteresare a fratelui de mostenire) veti putea mosteni dumneavoastra tot. Este o problema de stricta interpretare si e greu sa va dau un raspuns pertinent acum fara a avea toate datele la indemana.
Despre onorariile avocatilor va rog sa luati legatura direct cu acestia. Politica site-ului si bunul simt profesional nu ne permit sa facem asemenea discutii
av. Gabriel Klein Kiritescu
Succesiune
roxanaman
Buna seara am si eu o mare mare intrebare
In urma cu 3 ani eu si fratele meu am facut o succesiune pentru un apartament cu 3 camere lasat de parintii nostri. ... (vezi toată discuția)