avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Sunt singurul copil la parinti,Mama a decedat.In titlu de proprietar al bunicului sunt trecuti toti fratii mamei.Fiecare au pamantu bine definit in acest titlu .Cum pot sa fac iesirea din indiviziune ce acte sunt necesare.Mentionez ca tata este in viata
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:20, 19 Mai 2013
Buna ziua,
Trebuie sa dezbateti mostenirea de pe urma bunicilor, dumneavoastra venind prin reprezentare pentru mama.
Cand formulati aceasta cerere la instanta, va trebui sa solicitati si iesirea din indiviziune.
Va trebui sa va dovediti si calitatea de mostenitor fata de mama. Daca decesul acesteia este de mai putin de un an, veti scoate de la un notar un certificat de calitate de mostenitor. Daca decesul a survenit de mai mult de un an, va trebui sa dezbateti si succesiunea mamei.
av. Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune alba777 alba777 Ce acte si care este procedura pentru a obtine titlu de proprietate asupra unei case si teren daca actul de mostenire prevede 2 frati care sunt in ... (vezi toată discuția)
Mostenire in urma renuntarii tacite mihaelamihaela1234 mihaelamihaela1234 Bunicul meu a avut 15ha teren extravilan, o casa(in care a locuit cu tata) si 7 copii. In 1958 terenul a fost preluat in CAP iar in 1981 bunicii au decedat.In ... (vezi toată discuția)
Testament stefanicalenuta stefanicalenuta mama moarta in2010,tata ramas in viata,mostenitori 4 copii,tata face testament pe partea lui la una din fiice,(mentionez,nu sa facut succesiunea dupa,mama.un ... (vezi toată discuția)