avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare declaratie renuntare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare declaratie renuntare mostenire

Buna ziua,
In familia tatalui meu sunt 4 frati si bunica in varsta de 80 ani, ramasi mostenitori in urma decesului bunicului.Trei dintre frati si bunica au dat declaratie notariala de renuntare la mostenire, in favoarea celui mai mic dintre frati. Suspectam insa ca acesta din urma va instraina averea obtinuta catre unul dintre ceilalti frati, sau copiilor acestuia intr-un fel sau altul.Daca se va intampla acest lucru as vrea sa stiu daca exista vreo cale ca eu (fiind unicul mostenitor al tatalui meu in viata) sau tatal meu sa anuleze acea declaratie de renuntare, sau daca mai exista vreo alta cale de a reintra in posesia acelei mosteniri.
Totodata ma intreb daca bunica la 80 de ani mai poate da astfel de declaratii si inscrisuri oficiale, in conditii in care varsta ii afecteaza in mod clar discernamantul.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 08:06, 22 Mai 2013
Buna ziua,
Din pacate dumneavoastre nu puteti face nimic.
bunica dumneavoastra poate se faca o renuntare la renuntare in timpul de acceptare a succesiunii.
av. Gabriela Klein Kiritescu
Se numeste retractarea renuntarii dar se face in anumite conditii si anume in termehnul de optiune succesorala si daca niciun alt mostenitor nu a acceptat succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire in urma renuntarii tacite mihaelamihaela1234 mihaelamihaela1234 Bunicul meu a avut 15ha teren extravilan, o casa(in care a locuit cu tata) si 7 copii. In 1958 terenul a fost preluat in CAP iar in 1981 bunicii au decedat.In ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire ganirolf ganirolf Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta situatie: Suntem 3 frati cu părinții decedați . Noi frații nu am dezbătut moștenirea după ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii dragosandronic dragosandronic Buna ziua, In anul 1993 bunicul meu a decedat, ramanand ca mostenitori ai sai bunica mea, si cei doi fii ai lor, tatal meu si fratele lui. La dezbaterea ... (vezi toată discuția)