Buna ziua. Am o problema putin mai delicata.
Tatal meu a deceadat acum 2 luni , iar fosta lui sotie ( a 2a casatorie, eu fiind din prima casatorie a lui), a deschis succesiunea fara mine , asta ar fii prima nelamurire iar a 2a este ce drept am eu la averea lor si ce procentaj. Va multumesc
dumneavoastra aveti dreptul la 3/4 din masa succesorala in calitate de descendent iar sotia supravietuitoare are 1/4. Atentie care este masa succesorala. daca sotii au cumparat impreuna apartamentul (de exemplu) masa succesorala se compune din 1/2 din imobil , restul de 1/2 apartine sotiei supravietuitoare ca bun propriu al acesteia.
mergeti la succesiune si acceptati succesiunea in termenul legal de 6 luni de la deces.
Av.Ioana Cazacu Bucuresti, 0722383181
Vă moșteniți tatăl în cotă de 3/4 din bunurile ce aparțin acestuia. Primiți 3/4 dacă sunteți singurul lui copil sau această cotă se împarte dacă are și alți copii. Succesiunea nu se poate dezbate în lipsa dumneavoastră. Vă recomand să faceți o declarație de acceptare a succesiunii în termenul de 6 luni de la deces pentru a vă consolida dreptul la moștenire. Declarația vă pune la adăpost în cazul în care soția tatălui nu vă declară la notar ca fiind copilul defunctului.
Sunteți sigur că a solicitat dezbaterea moștenirii? Știți la ce birou? Dacă da mergeți acolo și solicitați informații cu privire la dosar. Să aveți certificatul de naștere și buletinul pentru a face dovada faptului că sunteți copilul defunctului.
Mostenire terenuri
fergus1
1. Din ce clasa de mostenire si ce grad de rudenie este sotul/sotia persoanei decedate?
2. Dupa decesul tatalui, prin certificatul de mostenire, fiica (fara ... (vezi toată discuția)