avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua. Am o problema putin mai delicata.
Tatal meu a deceadat acum 2 luni , iar fosta lui sotie ( a 2a casatorie, eu fiind din prima casatorie a lui), a deschis succesiunea fara mine , asta ar fii prima nelamurire iar a 2a este ce drept am eu la averea lor si ce procentaj. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 20:35, 13 Ianuarie 2011
dumneavoastra aveti dreptul la 3/4 din masa succesorala in calitate de descendent iar sotia supravietuitoare are 1/4. Atentie care este masa succesorala. daca sotii au cumparat impreuna apartamentul (de exemplu) masa succesorala se compune din 1/2 din imobil , restul de 1/2 apartine sotiei supravietuitoare ca bun propriu al acesteia.
mergeti la succesiune si acceptati succesiunea in termenul legal de 6 luni de la deces.
Av.Ioana Cazacu Bucuresti, 0722383181
Vă moșteniți tatăl în cotă de 3/4 din bunurile ce aparțin acestuia. Primiți 3/4 dacă sunteți singurul lui copil sau această cotă se împarte dacă are și alți copii. Succesiunea nu se poate dezbate în lipsa dumneavoastră. Vă recomand să faceți o declarație de acceptare a succesiunii în termenul de 6 luni de la deces pentru a vă consolida dreptul la moștenire. Declarația vă pune la adăpost în cazul în care soția tatălui nu vă declară la notar ca fiind copilul defunctului.
Sunteți sigur că a solicitat dezbaterea moștenirii? Știți la ce birou? Dacă da mergeți acolo și solicitați informații cu privire la dosar. Să aveți certificatul de naștere și buletinul pentru a face dovada faptului că sunteți copilul defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire terenuri fergus1 fergus1 1. Din ce clasa de mostenire si ce grad de rudenie este sotul/sotia persoanei decedate? 2. Dupa decesul tatalui, prin certificatul de mostenire, fiica (fara ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune după tata. care sunt cotele mamei și ale copiilor care provin din căsătoriile anterioare? cavalli35 cavalli35 In urma decesului tatalui meu , trebuie sa facem o dezbatere de mostenire pentru a recupera niste depozite bancare. Casnicia tatalui este a doua, din prima ... (vezi toată discuția)
Succesiune la doi ani după decesul tatălui recăsătorit. este posibil să fiu decăzut din dreptul succesoral? nanook61abc nanook61abc Buna ziua! Tatal meu a decedat acum 2 ani si nu s-a dezbatut succesiunea. Mentionez ca era casatorit cu o alta persoana decat mama noastra(suntem 3 copii ... (vezi toată discuția)