avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune la doi ani după decesul tatălui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune la doi ani după decesul tatălui recăsătorit. Este posibil să fiu decăzut din dreptul succesoral?

Buna ziua! Tatal meu a decedat acum 2 ani si nu s-a dezbatut succesiunea. Mentionez ca era casatorit cu o alta persoana decat mama noastra(suntem 3 copii rezultati din casatoria cu mama noastra). Noi am aflat abia acum de decesul lui intrucat nu tinea legatura cu nici unul dintre noi.
Ma intereseaza daca noi, copiii, avem drept de mostenire si participam la masa succesorala si daca da ce trebuie sa facem. Sotia tatalui nostru a refuzat orice discutie cu noi si ea a fost si cauza necomunicarii cu noi.
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2017
Admin, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evident ca aveti vocatie succesorala.
In principiu trebuie dezbatuta succesiunea dupa tatal dvs.
Masa succesorala se va imparti intre sotia supravietuitoare, careia ii revine cota de 1/4 si cei 3 copii din prima casatorie, care vor culege 3/4 impreuna, adica 1/4 fiecare.
De regula succesiunile se dezbat la notar, cu prezenta si acordul tuturor mostenitorilor.
In caz de neintelegeri, va trebui sa va adresati instantei.
Ultima modificare: Joi, 27 Aprilie 2017
raluk0207, utilizator
Multumesc frumos!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Posibil sa se fi dezbătut . Dacă nu v-ați exprimat opțiunea succesorala în termenul legal, soția defunctului poate cere în instanta sa fiți decăzuți din dreptul succesoral. Aveți nevoie de avocat ..
Multumesc! Astazi am primit adresa prin care sunt instiintat ca sotia tatalui meu a cerut in instanta decaderea mea din dreptul succesoral invocand un act notarial din 2000 prin care isi lasau unul altuia mostenire tot. Daca exista acel act mai are rost sa mergem in instanta? Multumesc frumos!
Buna ziua! Ma intereseaza pretul unei consultatii. Sotia tatalui meu a cerut in instanta decaderea din dreptul succesoral.

Alte discuții în legătură

Soția tatălui meu susține că tata m-a dezmoștenit printr-un testament pe care notarul nu l-a găsit în rnnel. am dreptul să cer dezbaterea succesiunii, și care ar fi cota mea din moștenire? magdastanciu magdastanciu Tatal meu a decedat in 2016, iar in 2015 a incheiat o a doua casatorie din care nu au rezultat descendenti. Eu avand calitate de fiica din prima casatorie. ... (vezi toată discuția)
Succesiune rada78 rada78 Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii cu privire la urmatoarea problema: tatal meu a fost casatorit de 3 ori iar primele 2 casnicii au rezultate 2 fete; in ... (vezi toată discuția)
Rezerva mostenirii - cat se poate intinde testatorul Qubik Qubik Concret: sunt 2 copii, majori. Mama a decedat acum 20 de ani. Copiii , majori la decesul mamei au renunțat la mostenire. Tatal a devenit astfel unic ... (vezi toată discuția)