avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunurile dobandite inaintea casatoriei se impart?...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunurile dobandite inaintea casatoriei se impart?...

Buna ziua. Doresc sa stiu daca bunurile cumparate de o persoana inaintea casatoriei se impart intre soti, in divort(la partaj). Precizez ca sotia a cumparat inainte de a fi casatorita legal cu sotul ,(dar sotia locuia impreuna cu acesta in locuinta mamei lui),mai multe bunuri care au ramas in casa mamei sotului unde au locuit si dupa casatorie. Sotia poate cere in procesul de partaj jumatate din bunurile care le-a cumparat? Precizez ca la plata ulterioara a bunurilor a partcipat si sotul nelegitim.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:50, 14 Decembrie 2013
Nu, le poate revendica de la soacra, sunt bunurile ei proprii, nu le imparte cu sotul. Important e ca sotia sa aiba facturi.

auricius a scris:

Precizez ca la plata ulterioara a bunurilor a partcipat si sotul nelegitim.


deci pana la urma sunt bunuri cumparate de amandoi inainte de casatorie?
Ce inseamna plata ulterioara, nu s-au achitat la cumparare? Si ce inseamna ca au ramas, sunt mobile, imobile?
sotia avea serviciu a facut contract si a platit in rate,la care a contribuit dupa 1 an si sotul(cand sa angajat).
Bunurile dobandite inaintea casatoriei sunt bunuri proprii, dar sotul va avea drept de creanta asupra a 1/2 din ratele platite in timpul casatoriei, putand pretinde de la dvs contravaloarea aceasta in cazul unui partaj.

Alte discuții în legătură

Partaj orsolya orsolya Buna ziua, In cazul unui divort de comun acord dupa o casnicie de 16 ani ce drepturi ar fi avut sotia din apartamentul conjugal, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Se pune problema partajului? alex201888 alex201888 Buna seara, un imobil achizitionat inainte de casatorie (in timpul concubinajului), pe nume propriu, credit propriu ce se desfasoara si in prezent, se supune ... (vezi toată discuția)