avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna ziua,

In cazul unui divort de comun acord dupa o casnicie de 16 ani ce drepturi ar fi avut sotia din apartamentul conjugal, avand in vedere ca apartamentul a fost cumparat inainte de casatorie de catre sot si care este modalitatea ca partea respectiva sa fie cedata copilului major ce a rezultat in urma casniciei.
As mentiona faptul ca divortul s-a pronuntat in 2005, nu s-a facut partaj; din pacate partile s-au inteles doar verbal asupra faptului ca partea sotiei sa revina copilului.
Exista vreo metoda prin care copilul ar putea revendica partea mamei?
Am vrea sa stim daca exista vreo posibilitate deoarece e o situatie complicata pt ca sotul a mai fost casatorit inainte, casatorie din care de asemenea a rezultat un copil in cazul divortului respectiv facandu-se partaj, sotia fiind platita din apartament cu acte in regula si este casatorit si momentan de un an si ceva si nu avem idee ce ne revine si ce nu in cazul in care s-ar intampla ceva cu sotul deoarece actuala sotie pare a avea niste calcule foarte bine facute in cazul proprietatilor sotului.
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 14:11, 8 Iulie 2011
sotia nu avea niciun drept asupra ap sotului, nefiind bun comun , ci propriu al sotului. daca sotia a platit rate pe perioada casatoriei sau au imbunatatit ap in timpul casatoriei, a avut un drept de creanta , insa acesta s-a prescris in timpul scurs de la divort.
chiar daca ar fi avut mama vreun drept, numai dansa ar fi fost in masura sa ceara, nicidecum fiul sau, cat mama e in viata.
dupa decesul barbatului, daca acest ap va mai fi in patrimoniul sau, va fi mostenit de actuala sotie (1/4) si cei 2 fii sau cati vor fi in momentul decesului ( vor imparti cota de 3/4 ramasa)
Bunurile achizitionate inainte de incheierea casatoriei sunt bunurile proprii sotului respectiv, prin urmare nu sunt supuse partajului de bunuri comune, iar copilul rezultat din casatoria sotilor are doar un drept viitor de mostenire.
Nu exista si nu a exista o parte a sotiei. Apartamentul este bun propriu exclusiv al sotului.

In legatura cu partajul, sunteti co-proprietara pe toate bunurile cumparate in timpul casatoriei.

La decesul fostului sot actuala sotie va primi 1/4 iar copii restul de 3/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil ipotecat,obiect de partaj dupa recasatorire? tumi tumi buna ziua ,as vrea sa stiu daca apartamentul pe care l-am dobandit printrun credit ipotecar,incheiat pe numele meu, impreuna cu sotia din prima casatorie,si ... (vezi toată discuția)
Mostenitori julesa julesa Buna ziua, Tatal meu este proprietar de apartament, s-a recasatorit civil (apartamentul a fost cumparat inaintea celei de-a II a casatorii). As vrea sa ... (vezi toată discuția)