Buna ziua .Va rog sa imi spuneti cum sa procedez in urmatoarea situatie :
Un prieten imi datoreaza bani , in compensare imi da o masina cumparata de el din UE, cu act de vanzare-cumparare, in urma cu o luna. Daca noi facem un contract de vanzare cumparare, eu noul proprietar pot inmatricula masina in Romania , fara plata celebrei taxa auto ?( avand in vedere ca ,,, contractul de v-cumparare se face in Romania )
In situatia in care intretinuta doreste sa fie vizitata de anumite persoane , intretinatorul se poate opune acestui lucru ,??? avand in vedere ca teoretic este proprietar ?
Daca se poate sa imi explicati ce inseamna urmatoarea fraza din contractul de intretinere ,citez :
Noi , partile contractante evaluam prezenta intretinere la suma de 16700 lei .
Valoarea cladirilor si terenului ?
Valoarea estimativa a cheltuielilor pe care le suporta intretinatorul pe durata vietii intretinutei ?
Ce inseamna ?
Persoana intretinuta are venituri mici. Exista posibilitatea din partea intretinatorului sa ceara daune ? in conditiile in care nu a investit decat intr-o soba, in camera unde locuieste intretinuta si cheltuielile legate de intocmirea actelor contractului de intretinere .
Am inteles . Multumesc . Am omis doua aspecte importante :
1. Persoana intretinuta este foarte bolnava si nu se poate deplasa.
2.Eu fac toate aceste lucruri din mila pentru respectiva persoana fara nici un folos material sau financiar , decat cu (posibila) multumire sufleteasca ,prin care ajut un om bolnav si amarat .
Va multumesc pentru promtitudine.
Daca se poate ,va rog sa imi explicati ce inseamna in limbajul juridic urmatoarele cuvinte :
-Anulare
-Reziliere
-Rezolutiune
in legatura cu acest subiect adica contractul de intretinere.
As vrea sa inteleg cat de cat acesti termeni deoarece maine am programata intalnirea cu avocatul .