avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract de intretinere

Va rog sa imi spuneti daca un contract de intretinere poate fi anulat in conditiile in care intretinatorul nu isi indeplineste obligatiile ce ii revin in contract ?
Mentionez urmatoarele :
-contractul s-a facut la notar
-contine uzuftuctul viager
-mentiunea de intretinere(fara detalii)
-evaluare intretinere 16700 lei-data 27.11.2007

Nemultumiri din partea intretinutei : nu primeste nimic-bani,alimente,intretinere,medicamente,etc.

Intretinatorul nu doreste anularea contractului
Cel mai recent răspuns: Ayaz , utilizator 22:45, 7 Aprilie 2010
Nu anulare. Cel putin nu pt aceste motive.
Se poate solicita instantei rezilierea contractului sau indeplinirea obligatiilor asumate. Este nevoie de probe ( inscrisuri, martori etc.) si e posibil.
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Intretinuta nu mai doreste continuarea acestui contract de intretinere, avand motive temeinice, deci va rog sa imi spuneti ce pasi sunt de urmat, in ideea ca sunt total nefamiliarizat cu sistemul juridic .
Pasii ...pana in biroul unui avocat (care sa aprecieze, in functie de starea de fapt / toata povestea cu lux de amanunte, care sunt sansele).

Pentru ca, de la dorinta intretinutei de a nu mai continua acest contract si pana la a obtine rezilierea lui e cale lunga.
Rezilierea nu se obtine chiar asa din 2 pasi si 3 miscari.

Am inteles ! Va multumesc pentru lamuriri si doresc sa va felicit pentru profesionalismul de care dati dovada.
daca debitorul obligatiei nu-si executa de buna voie obligatia asumata si executarea in natura a devenit imposibila, asupra lui creditorul are dreptul sa se adreseze instantei cu actiunea de chemare in judecata a debitorului , pt. a fi obligat :
- fie la transformarea obligatiei de intr. in despagubiri prin obligarea debitorului la plata unei sume de bani de egala valoare cu intretinerea , platibila esalonat ;
- fie rezolutiunea ( nu rezilierea !! ) contr. de intretinere .

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare iulia14 iulia14 buna seara am o problema si sper din suflet sa ma ajutati.Suntem 3 surorii ,mama mea a facut contract de vanzare cumparare surori mele MARA pe un apartament ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere florin_pelin1968 florin_pelin1968 Am incheiat un CONTRACT DE INTRETINERE cu parintii mei prin notariat cu extras de carte funciara-dreptul de uzufruct viager rezervat parintilor(imi cer scuze ... (vezi toată discuția)
Ce act trebuie sa fac? boyzone boyzone o persoana doreste sa o ingrijesc pe durata vietii sale(are 76ani) si imi va lasa apt ulterior.am procedat la efectuarea tuturor demersurilor ... (vezi toată discuția)