avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare

buna seara
am o problema si sper din suflet sa ma ajutati.Suntem 3 surorii ,mama mea a facut contract de vanzare cumparare surori mele MARA pe un apartament cu 2 camere dobandit de parintii mei in timpul casatoriei.Cumparatoarea,adica sora,intra in stapanire dupa decesul vanzatorilor cu drept de uzufruct viager,intrucat cumparatoarea ii va intretine la nevoie si va suporta cheltuielile de inmormantare.Problema e ca lucrurile sau schimbat in timp ,sora mea si mama sau certa si nu si mai vorbesc iar tatal meu a murit,(si spun tatal meu pentru ca suntem surori dupa mama numai eu eram fica lui legitima)ea nu a contribuit cu nici un ban la cheltuielile de inmormantare si nici pe mama care trece printr o situatie financiara foarte grea.Ce putem face sa desfaca mama contractul de vanzare cumparare?ar putea sa o dea afara pe mama din casa?ce drepturi am eu k fica legitima a decedatului?
va rom mult sa mi raspundeti


va multumesc
Cel mai recent răspuns: marinpreda , utilizator 11:22, 10 Iulie 2014
Daca nu respecta contractul poate fi aparea rezolutiunea.
Sa mearga la avocat cu actul si sa discute pe larg pentru estimarea sanselor.
din ce scrieți acolo ăla nu e contract de vânzare-cumpărare ci de întreținere.
altă gâscă-n altă traistă.

Contractul de intretinere poate fi desfiintat pentru neexecutarea culpabila a obligatiilor de catre oricare dintre partile contractante.

Rezolutiunea contractului se poate dispune numai daca, din culpa debitorului, creditorul intretinerii nu a primit intretinerea cuvenita.

Este contract de vanzare-cumparare cu clauza viagera, nu este contract de intretinere, adica cumparatorul nu poate sa o dea afara, atata timp cat traieste. Cumparatorul poate sa vanda ap. cu respectarea de catre noul cumparator a acelei clauze viagere (uzufruct viager)
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
marinpreda, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata renta viagera bendisionesco bendisionesco Buna ziua, Parintii mei au vandut mie si uneia dintre surori, ambele cu rezidenta si in strainatate, apartamentul cu clauza de uzufruct si renta viagera ( o ... (vezi toată discuția)
Reziliere/anulare contract vanzare-cumparare cu uzufruct viager NMiha NMiha Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns in acest caz: Daca in urma cu 3 ani s-a facut un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager. intre mama(75 ... (vezi toată discuția)
Donatie matusa la nepot de la verisoara primara catalina.p catalina.p SPETA: O persoana , lucida si zdravana nu mai are mostenitori principali ( sotul-decedat 2007 si fiul decedat-2011 , fiul necasatorit si fara copii) , a ... (vezi toată discuția)