buna seara
am o problema si sper din suflet sa ma ajutati.Suntem 3 surorii ,mama mea a facut contract de vanzare cumparare surori mele MARA pe un apartament cu 2 camere dobandit de parintii mei in timpul casatoriei.Cumparatoarea,adica sora,intra in stapanire dupa decesul vanzatorilor cu drept de uzufruct viager,intrucat cumparatoarea ii va intretine la nevoie si va suporta cheltuielile de inmormantare.Problema e ca lucrurile sau schimbat in timp ,sora mea si mama sau certa si nu si mai vorbesc iar tatal meu a murit,(si spun tatal meu pentru ca suntem surori dupa mama numai eu eram fica lui legitima)ea nu a contribuit cu nici un ban la cheltuielile de inmormantare si nici pe mama care trece printr o situatie financiara foarte grea.Ce putem face sa desfaca mama contractul de vanzare cumparare?ar putea sa o dea afara pe mama din casa?ce drepturi am eu k fica legitima a decedatului?
va rom mult sa mi raspundeti
Este contract de vanzare-cumparare cu clauza viagera, nu este contract de intretinere, adica cumparatorul nu poate sa o dea afara, atata timp cat traieste. Cumparatorul poate sa vanda ap. cu respectarea de catre noul cumparator a acelei clauze viagere (uzufruct viager)