SPETA:
O persoana , lucida si zdravana nu mai are mostenitori principali ( sotul-decedat 2007 si fiul decedat-2011 , fiul necasatorit si fara copii) , a facut succesiunea dupa sot si fiu si este proprietarea unui apartament.
Vrea sa doneze unei nepoate de la o verisoara primara ( tatal ei frate cu tatal verisoarei) un apartament , iar nepoata sa o intretina si sa nu o dea afara din apartament pana la moarte , verisoara cu care a tinut legatura si s-a vizitat.)
Ea provine dintr-o familie cu inca 2 surori care au la randul lor cu copii , nepoti si cu care nu a mai tinut legatura de 25-26 ani .
Actul de donatie poate fi atacat de mostenitorii celor 2 surori( ele fiind decedate) ?
Poate fi mostenita de rudele sotului ?
Cum sa procedeze , cu cost minim ( fara act de vanzare-cumparare pt ca nepotul nu are banii pentru plata reala ) ?
De principiu, contractul de intretinere nu poate fi desfiintat.
Contractul de intretinere poate fi desfiintat pentru neexecutarea culpabila a obligatiilor de catre oricare dintre partile contractante.
Rezolutiunea contractului se poate dispune numai daca, din culpa debitorului, creditorul intretinerii nu a primit intretinerea cuvenita.
Obligatia rezultata dintr-un contract de intretinere cu pluralitate de creditori este indivizibila.
Obligatia este considerata indeplinita doar daca s-a executat integral fata de toti beneficiarii dreptului de intretinere.
Daca e intretinere, de ce sa faca donatie? Ca sa se auda vorbe ca era vorba de o intretinere si sa se dovedeasca ca cauza actului incheiat de batrana nu era sa dea gratis, ci sa primeasca o intretinere?
Daca e intreyinere si uzufruct, asa sa faceti actul.
Donatia
MAMALA
tatal meu a donat unei verisoare ,un loc de veci cand eu si sora mea eram majore .Verisoara nu avea copii,dar s-a casatorit cu un cetacean care avea un copil ... (vezi toată discuția)