Doresc sa stiu daca verisoarei mele ii poate strica actul de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere ,soacra impreuna cu sotul verisoarei,socrul a murit,momentan este despartita de sot dar nu legal si o ameninta soacra cu sotul ca-i strica actul.
depinde, pentru acest lucru ar fi necesar ca soacra sa dovedeasca lipsa intretinerii la care verisoara s-a obligat la inchieerea contractului.In plus, este posibil ca si sotul verisoarei sa fie debitor al intretinertii alaturi de verisoara, caz in care el nu isi poate imputal ui insusi vreo vinaB-).
Pentru a anula contractul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, dupa decesul persoanei intretinute , iti trebuie mult mai mult decat niste martori ! iti trebuie dovezi solide in sensul sustinerii afirmatiilor ca nu ai avut grija de acea persoana corespunzator!Ori banuiesc ca verisoara dvs si-a facut un biblioraft cu documente si cu chitante de plata a intretinerii , a cheltuielilor cu hrana , alte cheltuieli necesare persoanei in varsta , etc...
B-)
Fiind eu cîrcotaşul de serviciu, zic doar că pentru a anula actul îi trebuie nişte motive de nulitate. Altfel, pentru a-l strica, e corect ceea ce s-a subliniat mai sus. Adică, trebuie dovedită lipsa întreţinerii. Asta dacă prin a strica actul înţelegem rezolvirea acestuia.
Este bine de stiu si care au fost vanzatorii din acel contract....doar socrul , sau ambii soti ,adica socrul si soacra.
Daca au fost ambii, obligatia de intretinere trebuie sa fie si fata de soacra....
Eu zic ca trebuie vazut contractul....
da, intr-o asemenea obligatie care ar fi existat fata de ambii soti, lipsa intretinerii fata de oricare dintre ei echivaleaza cu lipsa intretinerii, intrucat aceasta obligati este indivizibila. Chiar daca unul dintre crditorii intretinerii a decedat, obligatia subzista si fata de creditorul ramas in viata.