Buna ziua,
Parintii mei au vandut mie si uneia dintre surori, ambele cu rezidenta si in strainatate, apartamentul cu clauza de uzufruct si renta viagera ( o parte din bani au fost achitati la data incheierii contractului).Renta viagera inseamna plata a 50€ pe luna , varsati din 2 in 2 luni in contul curent al parintilor. Sora mea , pentru un timp a respectat obligatia platii rentei viagere, apoi, acum 2 ani, suparandu-se pe mama, a incetat sa plateasca. Au facut pace si ea a achitat partea de renta viagera restanta. In acest an, incepand, in fapt, cu luna ianuarie, sora mea a decis sa nu mai pateasca. Au fost inutile tentativele de mediere, ea refuzand inclusiv sa vorbeasca cu mine sau cu parintii nostri. Precizez ca parintii au pensii foarte mici si ca, cei 100€ pe care au continui sa-i trimit la fiecare 2 luni, nu sunt suficienti. In afara de renta viagera eu ii ajut cat pot. As dori sa stiu daca, in baza noului cod civil, se poate cere rezilierea contractului in ceea ce o priveste pe sora mea, daca este obligatoriu/ de preferat sa facem asa numita punere de fapt in intarziere sau sa se procedeze direct cu citarea in judecata.
Va multumesc,
cu respect,
Bendis Ionesco
Cel mai recent răspuns:
bendisionesco , utilizator
11:55, 20 Septembrie 2016