avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere/anulare contract vanzare-cumparare cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere/anulare contract vanzare-cumparare cu uzufruct viager

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns in acest caz:
Daca in urma cu 3 ani s-a facut un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager. intre mama(75 ani) si fiu, (50 ani), iar acesta din urma la o luna si jumatate dupa mutarea in "casa cumparata ", a inceput cu jigniri urate de tot si injurii la adresa mamei sale, care in acest moment simte doar teama, de ce se mai poate intampla. Precizez ca mama (vanzatoarea) se poate ocupa de toate treburile necesare (merge la cumparaturi, spala, etc...)...dar ce se va intampla in momentul in care va fi (poate) imobilizata la pat, sau in caz de spitalizare - nefiind precizat in contract o clauza de intretinere si inmormantare.
Doresc sa stiu in ce masura se poate rezilia/anula acest tip de contract, si sa faca alt tip de contract cu altcineva, in care sa se puna aceste clauze de intretinere si inmormantare.

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 09:24, 19 Aprilie 2013
Rezolutiunea contractului se poate dispune pentru nerespectarea culpabila a obligatiilor asumate de cumparator iar anularea contractului se poate dispune numai daca la momentul incheierii acestuia au fost nerespectate conditiile de fond/forma ale contractului. Mergeti la un avocat care sa poata studia contractul si in functie de clauzele inserate in acesta sa aleaga solutia convenabila pt dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare iulia14 iulia14 buna seara am o problema si sper din suflet sa ma ajutati.Suntem 3 surorii ,mama mea a facut contract de vanzare cumparare surori mele MARA pe un apartament ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauze alexanderrr alexanderrr am si eu o intrebare va rog din suflet sami raspundeti!! eu am un contract de intretinere pe un ap.si bunicul meu a decedat acum 2 ani si mau dat in judecata ... (vezi toată discuția)
Renuntare la contract v-c cu uzufruct viager iraidaanisa iraidaanisa O batrana, dupa ce i-*a murit sotul, a facut acte unui nepot. Acte de vanzare cumparare cu clauza uzufruct viager. In speranta ca v-a fi intretinuta. Acest ... (vezi toată discuția)