am si eu o intrebare va rog din suflet sami raspundeti!! eu am un contract de intretinere pe un ap.si bunicul meu a decedat acum 2 ani si mau dat in judecata mostenitorii pt rezilierea contractului...eu nu am respectat o clauza, adica sal inmormantez...ce se poate intampla? ma poate ataca mostenitorii???
Daca vorbim strict de un contract de intretinere, prin natura lui juridica, trebuia sa acordati intretinere lucru pe care la-ti facut.
Pentru a avea si obligatia de inmormantare contractul trebuia sa aiba alta natura juridica.
Mostenitorii au dreptul sa ceara rezolutiunea contractului dra impotriva acestei actiuni va puteti apara invocand motivele mentionate.
Aveati obligatia de inmormantare, dar asta nu inseamna ca neexecutarea acesteia este motiv de reziliere.In momentul raspunsului ma gandeam la cu totul altceva.
Daca de abia dupa decesul beneficiarei intretinerii s-a initiat o actiune in rezolutiune, logic ar fi ca motive de intrerupere a raporturilor dintre parti din culpa dvs, prin neexecutarea vreunei obligatii de intretinere, sa nu fi existat pana atunci. Oricum, chiar asa fiind, va trebui sa probati (martori, chitante din care sa reiasa prestatiile efectuate), cum la randul lor reclamantii vor trebui sa demonstreze ca dvs nu ati inmormantat-o conform contractului.
Partaj divort
ContSters273668
in timpul casatoriei, bunica sotiei le-a oferit sotilor casa in care locuia prin contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. in acest contract fata ... (vezi toată discuția)