avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere cu clauze
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere cu clauze

am si eu o intrebare va rog din suflet sami raspundeti!! eu am un contract de intretinere pe un ap.si bunicul meu a decedat acum 2 ani si mau dat in judecata mostenitorii pt rezilierea contractului...eu nu am respectat o clauza, adica sal inmormantez...ce se poate intampla? ma poate ataca mostenitorii???
Pe dv. nu va poate ataca, dar actul il poate ataca... mostenitorii...
Sa inteleg ca sunt sub 50 de mostenitori? :D

Mai bine negociati cu ei...
Din ce motiv nu ati putut sa-l si inmormantati ? Restul clauzelor le-ati respectat intocmai?
Av. Adrian Posdarie
Daca vorbim strict de un contract de intretinere, prin natura lui juridica, trebuia sa acordati intretinere lucru pe care la-ti facut.
Pentru a avea si obligatia de inmormantare contractul trebuia sa aiba alta natura juridica.
Mostenitorii au dreptul sa ceara rezolutiunea contractului dra impotriva acestei actiuni va puteti apara invocand motivele mentionate.
Scuze,

Aveati obligatia de inmormantare, dar asta nu inseamna ca neexecutarea acesteia este motiv de reziliere.In momentul raspunsului ma gandeam la cu totul altceva.
Daca de abia dupa decesul beneficiarei intretinerii s-a initiat o actiune in rezolutiune, logic ar fi ca motive de intrerupere a raporturilor dintre parti din culpa dvs, prin neexecutarea vreunei obligatii de intretinere, sa nu fi existat pana atunci. Oricum, chiar asa fiind, va trebui sa probati (martori, chitante din care sa reiasa prestatiile efectuate), cum la randul lor reclamantii vor trebui sa demonstreze ca dvs nu ati inmormantat-o conform contractului.

Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2009
contsters87229171, utilizator

Alte discuții în legătură

Contractul de intretinere cu drept de uzufruct viager poate fi atacat? elyelena elyelena buna ziua.parintii mei mi-au facut contract de intretinere cu drept de uzufruct viager unei case si unui teren.in tot timpul cat au fost in viata mi-am ... (vezi toată discuția)
Partaj divort ContSters273668 ContSters273668 in timpul casatoriei, bunica sotiei le-a oferit sotilor casa in care locuia prin contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. in acest contract fata ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere adypompy adypompy contractul de intretinere poate fi atacat in instanta? si daca da care sunt caile de atac? (vezi toată discuția)