avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj divort

in timpul casatoriei, bunica sotiei le-a oferit sotilor casa in care locuia prin contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. in acest contract fata bunicii este de acord si cedeaza partea detinuta de ea.
dupa cca 2 ani bunica a murit. toate cheltuielile legate de inmormantare au fost suportate de fata bunicii (exista chitante). in timpul vietii, bunica si-a cumparat singura medicamente si s-a intretinut singura.
toate cheltuielile de intretinere, medicamente, inmormantare, pomeni trebuiau suportate de ambii soti (ceea ce nu au facut).
dupa un timp sotii au divortat. sotul pretinde acum ca vrea 3/4 din casa, deoarece el a fost cel care a intretinut familia.
de la decesul bunicii au trecut deja 4 ani, iar divortul a avut loc la 3 ani si ceva.
mai poate ataca fata bunicii contractul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere? pe motiv ca sotii nu si-au indeplinit obligatiile?


Contractul de întreţinere fiind un contract sinalagmatic, pentru neexecutarea obligaţiei de întreţinere stabilită prin contract, beneficiarii întreţinerii sau succesorii lor pot cere rezoluţiunea .

Prescriptia, insa , poate fi invocata doar impotriva mostenitorilor creditorului, daca au trecut mai mult de 3 ani de la decesul acestuia.

Actiunea in rezolutiunea contractului este prescrisa deoarece deoarece de la decesul creditorului s-au scurs trei ani.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere Gabygab Gabygab Buna ziua...am casa bunicilor mei cu contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere pe numele meu si al fostului sot...intre timp bunicul a ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare iulia14 iulia14 buna seara am o problema si sper din suflet sa ma ajutati.Suntem 3 surorii ,mama mea a facut contract de vanzare cumparare surori mele MARA pe un apartament ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere nicolle1207 nicolle1207 Buna ziua , as dori si eu putin ajutor daca se poate. O matusa a mea a semnat un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere unei doamne. Acum ... (vezi toată discuția)