avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere

Buna ziua , as dori si eu putin ajutor daca se poate. O matusa a mea a semnat un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere unei doamne. Acum se afla in spital , urmeaza sa fie operata si eu impreuna cu mama mea sa avem grija de cheltuielile ce urmeaza. Nu am avut ocazia sa o intalnim pe dna cu care a facut contractul.
M-ar interesa sa stiu daca poate fi anulat acest contract si ce trebuie sa faca matusa mea in acest sens. MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: alexis45 , utilizator 10:48, 14 Mai 2011
Se poate cere rezolutiunea pt neindeplinirea culpabila a obligatiei de intretinere.Ar fi necesare mai multe detalii:
1.Anul in care a fost facut actul
2.Ce contine clauza de intretinere
A fost semnat in anul 2009. Cumparatoarea are obligatia de a-i oferi intretinerea matusii pana la deces, ce consta in procurarea de alimente, medicamente ,asistenta medicala cu personal de specialitate in caz de nevoie,ajutor gospodaresc, iar la deces inmormantarea si pomenirea.
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
nicolle1207, utilizator
matusa dvs.poate cere rezolutiunea contractului.
Matusa de care vorbeam mai sus a decedat astazi in urma unei operatii, problema este ca pe langa contractul de vanzare cumparare care l-a facut i-am mai gasit un testament facut in 2003 unei nepoate in care e inclus apartamentul si toate bunurile. as vrea sa stiu daca acela este valabil?
Dumnezeu s-o odihneasca.Din pacate ,acel testament este valabil doar pentru bunurile din patrimoniul defunctei care nu au fost mentionate in contractul incheiat in 2009,in cazul ca mai exista.

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare ulterioara unui testament Relu73 Relu73 Mă numesc [editat] si sunt din Alba Iulia.Eu si fratele meu am întretinut cu bani si alte bunuri ani de zile un unchi si o mătusă care nu au urmasi si ... (vezi toată discuția)
Anularea unui testament cu clauza de intretinere alexsimg alexsimg am un testament cu clauza de intretinere facut de o batrana in urma cu 11 ani in tot acest timp m-am ocupat de intretinerea dansei in mod onorabil. Dansa mi-a ... (vezi toată discuția)
Valabilitate testament marinvasile marinvasile Sora tatalui meu mi-a lasat prin testament toate bunurile mobile si imobile,eu avand obligatia de a-i asigura \\"intretinerea necesara pe toata durata vietii ... (vezi toată discuția)