avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anularea unui testament cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anularea unui testament cu clauza de intretinere

am un testament cu clauza de intretinere facut de o batrana in urma cu 11 ani in tot acest timp m-am ocupat de intretinerea dansei in mod onorabil. Dansa mi-a tot promis ca o sa mearga la notar pt a transforma acest testamen in contract de vanzare cumparae cu clauza, numai ca de fiecare data gasea tot felul de motive pt a amana acest moment acum 2 luni m-am suparat si i-am spus ca daca nu facem acest act eu nu mai pot continua. Cum pot face pt a-mi recupera banii cheltuiti cu dansa ?
Cel mai recent răspuns: alexsimg , utilizator 22:54, 7 Iulie 2012
Ce intelegeti prin testament cu clauza de intretinere? Sincer, nu vad cum ati putea recupera banii, daca nu transformati sumele platite fie intr-un imprumut, fie intr-un avans pentru o vanzare-cumparare sau o alta forma generatoare de obligatii pentru doamna respectiva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Testamentul este un act pentru cauză de moarte. El îşi va produce efectele după decesul testatorului, iar în timpul vieţii acestuia nu produce niciun efect. Mai mult , testamentul poate fi revocat. Este exclusă clauza de întreţinere într-un testament. Dacă nu este vorba de un alt act, contract de întreţinere sau vânzare-cumpărare cu clauză de întreţinere, nu văd ce fel de act aţi încheiat. Trebuie să ştiţi că în cazul în care un contract de întreţinere este reziliat , ceea ce s-a prestat cu titlu de întreţinere nu se restituie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presupun ca este vorba despre un testament dat in forma autentica la notar iar referirea la "clauza" are legatura cu o fraza care apare de regula in testamentele notariale: "...vointa mea este sa testez in modul aratat mai sus, avand convingerea ca legatara mea va contribui la intretinerea mea pe tot restul vietii, ma va inmormanta potrivit obiceiului locului, suportand toate cheltuielile ocazionate de acest eveniment".

Pastrati bine testamentul si, daca testatoarea nu-l revoca intre timp, atunci aveti sanse sa il si folositi la dezbaterea succesorala (dupa deces). Insa, pentru o opinie corect formulata, va recomand sa consultati un avocat caruia sa-i prezentati testamentul si, dupa caz, sa-i furnizati detalii despre rudele testatoarei (daca are rude si in ce grad etc.)
este vorba despre un testament facut la notar in care se precizeaza ca imi asum obligatiile de a o intretine si de ai cumpara medicamente si aprovizionare de toamna iar dansa imi lasa toate bunurile moblile si imobile, deoarece am incetat sa ma mai ingrijesc de dansa din motiv ca nu doreste sa-mi faca contract de vanzare cumparae cu clauza, intre timp am fost la notar si am aflat ca l-a anulat, ce pot face pt a-mi recupera banii??????????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce act trebuie sa fac? boyzone boyzone o persoana doreste sa o ingrijesc pe durata vietii sale(are 76ani) si imi va lasa apt ulterior.am procedat la efectuarea tuturor demersurilor ... (vezi toată discuția)
Valabilitate testament marinvasile marinvasile Sora tatalui meu mi-a lasat prin testament toate bunurile mobile si imobile,eu avand obligatia de a-i asigura \\"intretinerea necesara pe toata durata vietii ... (vezi toată discuția)
Testamentul stelach stelach Buna seara O persoana singura, necasatorita, fara copii, care detine un imobil , poate lasa prin testament bunul unei terte persoane , dupa vointa sa.Ce ... (vezi toată discuția)