Contractul poate fi atacat pentru motive de nulitate (in cazul nulitatii relative, de catre parti, iar in cazul nulitatii absolute de catre orice persoana interesata) sau poate fi atacat intr-o actiune in rezolutiune (de catre intretinut, in cazul in care intretinatorul nu presteaza intretinerea conform contractului).
da, acest tip de contract poate fi atacat in instanta , de catre creditorul intretinerii, daca aceasta nu beneficiaza de intretinerea la care s-a obligat debitorul , in schimbul dobandirii acelui bun.Insa , reclamantul va trebui sa faca dovada lipsei intretinerii. Daca insa, acesta refuza a ise mai acorda intretinere, in mod nejustificat, si acest lucru poate fi constatat, nu poate avea loc desfiintarea conractului si repunerea partilor in situatia anterioara inchieerii contractului.
Nu , deoarece obligatia de intretinere subzista doar atata vreme cat creditorul intretinerii se afla in viata, fiind deci personala si netransmisibila. Odata ce intretinutul a decedat, obligatia de intretinere se va stinge.