avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

contractul de intretinere poate fi atacat in instanta? si daca da care sunt caile de atac?
Cel mai recent răspuns: adypompy , utilizator 19:20, 27 Octombrie 2009
Contractul poate fi atacat pentru motive de nulitate (in cazul nulitatii relative, de catre parti, iar in cazul nulitatii absolute de catre orice persoana interesata) sau poate fi atacat intr-o actiune in rezolutiune (de catre intretinut, in cazul in care intretinatorul nu presteaza intretinerea conform contractului).
da, acest tip de contract poate fi atacat in instanta , de catre creditorul intretinerii, daca aceasta nu beneficiaza de intretinerea la care s-a obligat debitorul , in schimbul dobandirii acelui bun.Insa , reclamantul va trebui sa faca dovada lipsei intretinerii. Daca insa, acesta refuza a ise mai acorda intretinere, in mod nejustificat, si acest lucru poate fi constatat, nu poate avea loc desfiintarea conractului si repunerea partilor in situatia anterioara inchieerii contractului.
dar daca creditorul intretinerii a decedat contractul poate fi atacat de catre alti mostenitori ai defunctului?
Dupa opinia mea nu poate fi atacat de catre mostenitorii intretinutului decedat..
Nu , deoarece obligatia de intretinere subzista doar atata vreme cat creditorul intretinerii se afla in viata, fiind deci personala si netransmisibila. Odata ce intretinutul a decedat, obligatia de intretinere se va stinge.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2009
ContSters47264, utilizator

Alte discuții în legătură

Contractul de intretinere cu drept de uzufruct viager poate fi atacat? elyelena elyelena buna ziua.parintii mei mi-au facut contract de intretinere cu drept de uzufruct viager unei case si unui teren.in tot timpul cat au fost in viata mi-am ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere nicole852107 nicole852107 buna ziua.am si eu o problema ,poate ma ajutati umpic...in 1986 bunica mea le-a facut contract de intretinere parintilor mei pe cota de 2/8 din din casa si ... (vezi toată discuția)
Contract de intretire. vasile 2 vasile 2 Contractul de intretinere cu uzufruct viager poate fi atacat ? La notariat ni s-a spus caci contractul poate fi atacat de persoana din intretinere, iar dupa ... (vezi toată discuția)