avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

buna ziua.am si eu o problema ,poate ma ajutati umpic...in 1986 bunica mea le-a facut contract de intretinere parintilor mei pe cota de 2/8 din din casa si curte.in anul 1995 tatal meu moare,un an mai tarziu 1996 moare bunica mea,la inmormantare mama mea nu a participat,din lipsa de bani,si alte probleme.la inmormantare a participat o matusa(sora tatalui meu).acum ea are certificatul de deces.in 2008 am reusit sa o radiez pe bunica din cartea funciara. acum intrebarea mea este vom avea probleme,este un impediment faptul caci mama nu a participat la inmormantare?luna viitoare voi incepe actiunea de judecata la casa si curte.si am nevoie de niste sfaturi....va multumesc!
Cel mai recent răspuns: hunul , utilizator 14:09, 19 Iunie 2010
dar macar a intretinut-o cat a fost in viata? asta e intrebarea de 10 puncte.. daca a intretinut-o si are cum sa dovedeasca asta, actiunea matusii este fara sorti de izbanda.. daca nu a intretinut-o sau daca nu poate dovedi, atunci pierde
da normal,mama a fost cea care a tinut casa,curte animale....tot.se vor chema martori, ma gandesc...nu?de cati este nevoie??
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2010
nicole852107, utilizator
Ce actiune de judecata veti incepe la casa si curte? nu ati mentionat.

Nu are nici o relevanta participarea la inmormantare.

Contractul de intretinere este intuitu personae, daca persoana intretinuta a decedat ( bunica) nu poate nimeni sa introduca actiunea in reziliere, nici mostenitorii legali, deci intrebarea "de 10 puncte" de mai sus nu-si are rostul.

Si de unde s-a tras concluzia ca matusa a introdus vreo actiune?
Neindeplinirea obiceiurile crestine, din motive neimputabile mamei dumneavoastra, cata vreme aceasta a prestati intretinerea in timpul vietii bunicului, nu poate conduce catre sanctiunea rezolutiunii.
matusa nu a introdus nici o acctiune,dar suntem in devalmasie .suntem 2 mostenitori pe casa si 3 pe teren.acum urmeaza un proces destul de lung...nu stiam si nu stiu sigur daca matusa mea vine in instanta si declara caci nu mama a fost cea care a participat la inmormantare nu este nasol?si mai este ceva.....fiind 3 propietari pe teren noi nu am platit impozitul, a platit cealalta familie din curte.nu ne-am inteles cu ei....defapt nici acum.ei zic ca e curtea lor.tot ce e acolo.si de aceea trebuie sa tragem hotarul !sper sa avem noroc de un judecator corect !!sunt cam incurcate itele si sunt multe de facut.noi suntem majoritari pe casa, si asta insemnand 3/8 mostenire +2/8 contract intretinere pe casa si 2/8 pe curte + 2/3 din donatia pe care a facuto tata coproprietarului de curte(in contractul de donatie se precizeaza ca are mostenitori rezervatari) deci suntem in devalmasie.casa nici macar nu figura in toate actele.era doar in actele de pe raza comunei.si in 2009 am reusit sa fac masuratorile topo.acum este in ordine.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iunie 2010
nicole852107, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere adypompy adypompy contractul de intretinere poate fi atacat in instanta? si daca da care sunt caile de atac? (vezi toată discuția)
Desfacere contract vladescumihaela vladescumihaela Buna ziua.Bunicii mei i-au lasat casa prin contract unchiului meu,dar au pus si o clauza.Sa ii ingrijeasca in cazul in care se imbolnavesc.Acum bunica mea este ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauze alexanderrr alexanderrr am si eu o intrebare va rog din suflet sami raspundeti!! eu am un contract de intretinere pe un ap.si bunicul meu a decedat acum 2 ani si mau dat in judecata ... (vezi toată discuția)