alex1981g a scris:
Asa este fiind "intitu personae" doar cel intretinut poate solicita anularea contractului p emotive de neexecutare(insuficienta hranei sau a medicamentelor etc) un astfel de proces poate fi insa continuat de mostenitorii celui intretinut. Pentru motive de valabilitate a actului de intretinere(eroare, viclenie, sau alte vicii de consimtamant) mostenitorii ar putea solicita si dupa deces nulitatea actului-insa un astfel de proces este mai mult decat dificil.
Cu stima
av. Gheorghe Alexandru
Indiferent de faptul ca este
intuitu personae sau nu, anularea contractului nu poate fi ceruta decat de catre partile din contract, spre deosebire de nulitatea absoluta, a carei constatare poate fi ceruta de oricare persoana interesata. Deci nu caracterul
intuitu personae este relevant din acest punct de vedere.
Apoi, nu inteleg de ce ori de cate ori un user vorbeste despre posibilitatea atacarii unui contract i se raspunde invocandu-se anularea. Mai degraba cred ca userul avea in vedere desfiintarea contractului pentru neindeplinirea obligatiei de intretinere, lucru care nu are legatura nici in clin nici in maneca cu nulitatea (relativa sau absoluta). Nulitatea priveste sanctionarea unui act nevalid de la data intocmirii lui, pe cand reolutiunea sanctioneaza un act valabil incheiat dar in privinta caruia unul dintre contractanti nu si-a indeplinit obligatiile asumate.