avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de intretinere cu drept de uzufruct viager ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de intretinere cu drept de uzufruct viager poate fi atacat?

buna ziua.parintii mei mi-au facut contract de intretinere cu drept de uzufruct viager unei case si unui teren.in tot timpul cat au fost in viata mi-am indeplinit toate obligatiile fata de ei si la fel si dupa moartea acestora eu ocupandu-ma de toate necesare pentru acestia.intrebarea mea este daca actul se mai poate ataca dupa trecerea a 3 ani de la moartea ultimului parinte.una dintre surori a spus ca o sa atace actul si ca proba in instanta va folosi bonuri de casa da la magazine si va sustine ca,cumparaturile au fost folosite pentru parastasele acestora,ceea ce este o minciuna deoarece la moartea tatalui meu ea nici macar nu a venit si nici dupa nu a mai vazut-o nimeni in satul unde acestia au locuit.eu nu am pastrat niciun bon de la nicio cheltuiala facuta la parastul acestora.pot fi aceste bonuri probe in istanta?de asemenea sustine ca va veni cu martori bineinteles ca acestia vor fi martori mincinosi platiti pentru de ea pentru acest lucru.astept raspunsul d-vostra.va multumesc din suflet.o zi buna
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 18:57, 2 August 2010
Contractul de intretinere este intuitu personae, adica putea fi solicitata rezilierea/rezolutiunea in instanta doar de catre parti, de exemplu de catre persoana intretinuta pt neexecutarea obligatiei de intretinere.
Acum ca intretinutii au decedat, nu mai are cine sa atace.

Ce spune sora dvs. sunt prostii.
Nu va lasati intimidata. Chiar daca intenteaza actiune, va fi respinsa de instanta.

P.S. Obligatia de a face parastase este una morala, nu legala. Puteati sa nu cheltuiti nici un ban, nu conteaza.
nu se mai poate ataca intrucat s-a prescris. stati linistita ca dvs veti ramane in continuare proprietara casei si a terenului.
Mesaje reeditate
@elyelena
Data post: Duminica, 1 August 2010, 14:47
Subiect: contractul de intretinere cu drept de uzufruct viager poate fi atacat?


revin cu o intrebare.conteaza cati ani s-au implinit de la decesul ultimului parinte(2 ani) pentru ca actul sa nu fie atacat?va multumesc.buna ziua


@ athe
Data post: Duminica, 1 August 2010, 14:54

termenul de prescriptie este de trei ani de la data decesului ultimului parinte.

:offtopic:
@ elyelena
Nu mai deschideti alte topicuri legate de aceeasi problema . Este o incalcare a Regulamentului de postare.
Ultima modificare: Duminică, 1 August 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Stati linistita. Sora nu o sa rezolve nimik cu un proces impotriva dvs. Din start va fi o cauza pierduta... Indiferent de situatie dvs. puteti face dovada cheltuielilor si a respectarii clauzelor contractuale inclusiv cu proba testimoniala. In plus, este inadmisibila actiunea pornita de sora dvs. Numai pers. pe care le-ati intretinut pot promova o asemenea actiune!
imi cer scuze nu mi-am dat seam asi nu am stiut.va multumesc

Alte discuții în legătură

Contract intretinere ContSters292785 ContSters292785 Buna ziua! Am un contract de intretinere cu mama mea care traieste.In contract se stipuleaza ca eu sa ii asigur cele necesare traiului: mancare , haine ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire mary222 mary222 am si eu o intrebare tatal meu a decedat a mai ramas mama iar acum am aflat ca parintii mei au intocmit cu fratele meu un contract de intretinere cu drept de ... (vezi toată discuția)
Contract de intretire. vasile 2 vasile 2 Contractul de intretinere cu uzufruct viager poate fi atacat ? La notariat ni s-a spus caci contractul poate fi atacat de persoana din intretinere, iar dupa ... (vezi toată discuția)