Buna ziua! Am un contract de intretinere cu mama mea care traieste.In contract se stipuleaza ca eu sa ii asigur cele necesare traiului: mancare , haine ,medicamente etc. In realitate ne-am inteles ca voi avea grija de ea doar cand va cadea bolnava la pat. A facut acest contract ca sa-mi ramana mie garsoniera si sa faca oarecum dreptate, fiindca in urma cu 10 ani i-a cedat sora-mii casa parinteasca (dupa decesul lui tata ) facandu-i act de vanzare cumparare dar in realitate a fost donatie ,mama neprimind niciun leu. Intrebare: sora-mea poate sa atace contractul meu dupa decesul mamei pe motiv ca nu am intretinut-o? Eu nu am dovezi ca am intretinut-o.fiindca nu a fost nevoie. Mama intentioneaza sa se mute la sora-mea in casa ca sa o ajute cu ce poate .(mama s-o ajute pe sora-mea nu invers).iar garsoniera s-o inchirieze. Dupa decesul mamei sora-mea ar putea zice ca a intretinut-o ea,nu eu si demonstreaza ca mama a stat la ea cu martori.Are sanse de castig daca ataca contractul de intretinere ? Si 2: Pot sa vand garsoniera daca eu am nuda proprietate? Multumesc.
Are toate şansele. După cum şi dumneavoastră aveţi şansa de a dovedi, după decesul mamei, că actul încheiat între ea şi sora dumneavoastră a fost cu titlu gratuit (adică, donaţie, nu vînzare-cumpărare).
Multumesc pt raspuns. Mai doresc un raspuns: mama i-a facut contract vanzare-cumparare cand sora mea era casatorita.Acum e divortata si vrea sa anuleze contractul ,e in proces cu noi,si cu fostul ei sot ,chiar mama recunoaste ca nu a primit banii pe v-c casa. Face asta pt a nu beneficia si fostul ei sot de 1/2 din casa..Dupa un eventual deces al mamei,cred ca nici nu imi trebuie martori ca a fost donatie intrucat ea singura a declarat in instanta ca nu a primit niciun ban.Dar nu stiu ce valoare a casei se in calcul ?.Valoarea din momentul donatiei in 2000-2002 sau valoarea de acum ? ea nu a facut nimic la casa a lasat-o sa se degradeze acum fiind mult mai ieftina din cauza asta.
poate totusi cineva imi va raspunde la urmatoarea intrebare: Intr-un contract de intretinere cu uzufruct viager ,intretinutul poate sa renunte la intretinere si uzufruct (facand act la notariat) ca e de acord sa se transforme intretinerea in donatie fara clauze ca sa se poata vinde imobilul care face obiectul contractului? Multumesc pt eventualele raspunsuri.
Uzufruct viager
elmona
Buna ziua,
Sunt intr-o foarte dificila situatie, care succint se prezinta asa:
Sunt nudul proprietar al unui imobil unde si locuiesc de fapt (am carte de ... (vezi toată discuția)