avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere cu clauze
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere cu clauze

am si eu o intrebare va rog din suflet sami raspundeti!! eu am un contract de intretinere pe un ap.si bunicul meu a decedat acum 2 ani si mau dat in judecata mostenitorii pt rezilierea contractului...eu nu am respectat o clauza, adica sal inmormantez...ce se poate intampla? ma poate ataca mostenitorii???
Actiunea mostenitorilor este inadmisibila .Ei nu pot solicita rezolutiunea contractului de intretinere dupa decesul defunctului .Doar in situatia in care defunctul formula cerere de rezolutiune contract si in timpul procesului deceda , mostenitorii puteau continua judecata .
Sunt de acord partial cu ce a spus meroiud mai sus- avand in vedere ca mostenitorii nu au fost parti in acest contract, si eu as considera fondata exceptia lipsei calitatii procesuale active in cazul in care obligatiile contractuale nerespectate de intretinator ar fi numai cele care l-au obligat pe timpul vietii beneficiarului intretinerii !
In speta este vorba insa de nerespectarea unei obligatii DUPA moartea persoanei intretinute, clauza pe care, dupa parerea mea, un astfel de contract NU ar trebui sa o contina. Cine altcineva decat mostenitorii persoanei intretinute ar putea constata si lua act in justitie pentru nerespectarea acelei clauze care il obliga pe intretinator dupa moartea acesteia? admitand lipsa calitatii procesuale active in acest caz, aceasta clauza ar fi practic inutila, deoarece respectarea sau nerespectarea ei oricum nu atrage rezolutiunea actului juridic.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de intretinere cu drept de uzufruct viager poate fi atacat? elyelena elyelena buna ziua.parintii mei mi-au facut contract de intretinere cu drept de uzufruct viager unei case si unui teren.in tot timpul cat au fost in viata mi-am ... (vezi toată discuția)
Partaj divort ContSters273668 ContSters273668 in timpul casatoriei, bunica sotiei le-a oferit sotilor casa in care locuia prin contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. in acest contract fata ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere adypompy adypompy contractul de intretinere poate fi atacat in instanta? si daca da care sunt caile de atac? (vezi toată discuția)