avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Am incheiat un CONTRACT DE INTRETINERE cu parintii mei prin notariat cu extras de carte funciara-dreptul de uzufruct viager rezervat parintilor(imi cer scuze daca am gresit termenii tehnici). Intrebare?
1.Acest contract poate fi contestat in instanta?
2.Pot trece imobilul pe numele meu acuma s-au dupa decesul parintilor?
Mai am un frate care are si el un imobil dat de parinti dar nu are acte facute pe numele lui deoarece nu are bani pentru intocmirea actelor.(suntem 2 frati)
Multumesc mult.
Prin contractul de intretinere cu clauza de uzufruct viager, inseamna ca dvs aveti nuda proprietate si parintii dvs uzufructul, la decesul parintilor dvs veti deveni pe de plin proprietar, toate atributele dr de proprietate se vor reuni.acest contract in timpul vietii creditorilor obligatiei de intretinere, parintii dvs, poate fi reziliat de dansii, fara a fi pus dvs in intarziere , daca nu v ati indeplinit obligatiile de intretinere pe care vi le ati asumat in contract. Dupa moartea lor, fratele dvs va poate action a in instanta daca se constata ca nu v ati indeplinit obligatiile. In cartea funciara deja dvs sunteti trecut ca nud proprietar si parintii ca uzufructuari, la decesul ultimului parinte se va radia uzufructul pe baza certificatului de deces.
Fratele dvs in schimb nu este proprietar pe celallat imobil . Trebuie sa intocmeasca actele fie un contract de intretinere, fie o donatie cu scutire de raport, un contract de renta viagera, vanzare cumparare etc...
puteti sa intabulati casa pe numele dvs din moment ce s-a incheiat contractul de vanzare-cumparare. rezilierea contractului de intretinere o pot cere in instanta doar beneficiarii contractului, respectiv mama si tatal dvs.
Contractul de intretinere poate fi reziliat , in caz de neexecutare culpabila a obligatiei , de catre intretinator.
Contractul de intretinere cu drept de uzufruct viager prespune ca dreptul de proprietate este golit de atibutele sale , dreptul de posesie si de folosinta apartinand uzufructuarului.


Nuda proprietate cuprinde dreptul de dispozitie.Asadar, pentru a fi transmis acest drept, chiar daca poate fi instrainata numai nuda proprietate, trebuie respectat dreptul de uzufruct al parintilor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nuda proprietate si dreptul de uzufruct viager orhidea orhidea ce inseamna sa fiu nud proprietar impreuna cu fratele meu,in urma decesului mamei mele,iar tatal meu a primit dreptul de uzufruct viager (vezi toată discuția)
Uzufruct viager elgrecos elgrecos sotia mea a cumparat casa bunicilor ei achitata de tatal acesteia cu titlu de donatie pentru sotie - nuda proprietate iar parintii uzufructul viager asupra ... (vezi toată discuția)
Abuzul de folosinta al uzufructuarului ... Polixenia42 Polixenia42 Buna ziua, am o întrebare cum se poate demonstra legal abuzul de folosință al uzufructuarului viager in cazul unui imobil? Si daca nudul proprietar are ... (vezi toată discuția)