mai am o intrebare, eu am avut in trecut si o hotarare provizorie de custodie si am apelat la un executor din ramnicu sarat caci acolo se afla copilul si acesta mi-a luat banii, vreo 4 milioane lei vechi, spunand ca de fapt tariful este de 23 milioane lei vechi, nu mi-a dat nici o chitanta, am facut doua vizite cu el la tatal copilului pe care nu l-am gasit acasa nici copilul. Apoi am aflat de la fostul sot ca acest executor a fost cumparat de el de fapt. Cum pot rezolva aceasta situatie avand in vedere ca nu pot lua decat executorul de pe raza localitatii respective (in ramnicul sarat sunt 2 executori care sunt prieteni)?
stiti cumva care este tariful executorului pentru o astfel de situatie si cum pot avea certitudinea ca il pot recupera pe copil?
as dori sa stiu cum pot sa-mi iau copilul meu de 6 ani de la fostul sot dupa ce am castigat procesul de custodie si am hotararea in mana. Acesta nu vrea sa mi-l dea si nu imi permit sa platesc un executor judecatoresc. Politia mi-a spus ca nu se baga. Va rog sa ma ajutati.
pot lua copilul de acolo cu o hotarare de custodie provizorie pe care am castigat-o, cu ajutorul politiei? Ma poate ajuta politia sa mearga cu mine, fara executor care costa bani?
Totusi, as dori sa stiu, daca fostul sot face recurs la hotararea de custodie, eu voi fi aparata de avocat si sa presupunem ca i se respinge acest recurs. El poate face recurs la nesfarsit? Care e procedura de atacare a hotararii? Cat poate continua?
Totusi, as dori sa stiu, daca fostul sot face recurs la hotararea de custodie, eu voi fi aparata de avocat si sa presupunem ca i se respinge acest recurs. El poate face recurs la nesfarsit? Care e procedura de atacare a hotararii? Cat poate continua?
Multumesc mult ca m-ati incurajat1
Am divortat de sotul meu in septembrie 2009, plecand pe furis de acasa impreuna cu baietelul meu de 6 ani. A trebuit sa fac acest lucru deoarece sotul meu este un om agresiv si m-a inselat de nenumarate ori. Am reusit sa ma stabilesc intr-un alt judet, unde in continuare lucrez ca invatatoare, avand peste 5 ani experienta in aceasta profesie. In luna decembrie, sotul a venit in noua mea locuinta si mi-a luat baiatul cu forta, ducandu-l in casa parintilor lui unde locuieste.
I-a intrerupt astfel programul de la gradinita iar eu nu m-am mai putut ocupa de educatia lui. Mi-am luat un avocat bun si am obtinut o hotarare judecatoareasca de custodie temporara a copilului, pana la finalizarea procesului. Impreuna cu un executor judecatoresc, m-am deplasat la casa lui de doua ori pentru a lua copilul, dar nu l-am gasit acasa. Desi am platit executorul, am aflat ulterior ca acesta a fost "cumparat" de catre sotul meu. Pe data de 8 martie 2010, instanta mi-a acordat mie custodia copilului, dar nu am reusit sa-l iau pentru ca sotul ma ameninta la telefon cu moartea si spune ca va disparea cu copilul. Chiar intr-o convorbire pe care am inregistrat-o, acesta spunea ca isi va omori copilul si se va sinucide, daca continui sa lupt pentru el. Pe data de 19 martie am fost agresata fizic de catre acesta intr-o statie de autobuz, acesta vrand sa ma bage cu forta in masina sa. Am fost scapata de catre niste vecini si am facut plangere la politie. Vreau sa stiu cum pot sa-mi recuperez copilasul pentru ca tatal sau incearca sa-l indeparteze de mine si sa-l inraiasca, cumparandu-i tot felul de bunuri nefolositoare pentru el si improprii pentru educatia lui (telefon mobil, laptop, etc.), chiar el recunoscand ca face acest lucru doar la ambitie, ca sa-l indeparteze de mine. Doresc sa imi iau copilul dar fara sa fiu hartuita de fostul sot.