Cred ca nu m-am facut bine inteles. Este vorba despre o persoana ajunsa la varsta de pensionare la limita de varsta sau la pansionarea anticipata dar care are un handicap din nastere; Daca acum prin iesirea la pensie merge dupa legea pensionarii in vigoare sau poate beneficia de facilitati si criterii pentru persoanele cu handicap. Aceasta este problema acestei persoane. Daca poate merge la pensionare dupa criterii legate de handicap ortopedic fara sens de revizuire .
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa faca o persoana cu un handicap ortopedic din nastere dar care nu fost declarat; deci nu a beneficiat de facilitatile aferente pe toata perioada activitatii, dar doreste sa se pensioneze conform legii persoanelor cu handicap. Va multumesc.
Este pe rol un proces de divort in care reclamanta a expus principalele motive pentru care s-a separat si cere desfacerea casatoriei din vina ambelor parti pentru ca divortul sa se solutioneze mai repede. La a treia infatisare, paratul a depus cerere reconventionala in care cere desfacerea casatoriei din vina exclusiva a reclamantei, fara sa faca nicio referire la motivele invocate de reclamanta ci expunand motivele considerate de el, (eronate si mincinoase considerate de reclamanta,) pentru ca divortul sa se pronunte din vina exclusiva a reclamantei . Instanta a respins cererea reconventionala ca fiind incorect intocmita, instiintandu-l pe parat ca la urmatorul termen sa refaca cererea, sa aduca martori, interogatoriu, etc.
Intrebarea mea este daca pentru urmatorul termen , in cazul in care paratul va expune aceleasi motive, reclamanta poate sa depuna intampinare prin care sa raspunda punctual la cele relatate de parat inclusiv o serie de alte grave incalcari ale conduitei morale ale paratului pe care in cererea initiala de divort reclamanta nu le-a expus din bun simt si pentru a nu 'spala toate rufele murdare', in fata instantei. Multumesc.
Va rog cum se procedeaza pentru angajare unui avocat pentru un proces de divort si daca imi puteti spune care mai sunt onorariile pentru un avocat, orientativ binenteles! Multumesc
Va rog, am urmatoarea intrebare: Cum se poate solutiona o actiune de divort daca una dintre parti nu se prezinta. Reclamanta a cerut in actiunea de divort desfacerea casatoriei din vina ambelor parti. Va multumesc!
Evident ca este vorba de neprezentarea paratului!
Reclamanta a depus o cerere pentru judecatrea in lipsa, presupunand ca paratul nu se va prezenta, a fost deja un termen la care paratul nu s-a prezentat, iar instanta a cerut reaclamantei martori, altfel ,divortul nu se judeca, daca paratul nu se prezinta!! Este vorba de un divort cu copil major. Este oare corect cum s-a procedat? Daca nu exista martori si paratul nu se prezinta nu se mai desface casatoria, daca nu se mai inteleg, sau cum??
Va prezint urmatoarea situatie: datorita violentelor si a comportamentului mai mult decat inuman al sotului, ( de nenumarate ori a fost data afara din casa si o ameninta cu moartea) sotia l-a parasit, lasandu-i toate lucrurile proprietate comuna. Care este reglementarea in acest caz, ( conform carui articol de lege) daca in urma divortului, sotia deschide actiune de partaj pentru impartirea lucrurilor , dar mai ales a casei, proprietate comuna pe numele ambilor soti . Va multumesc!
Va rog, as dori sa stiu, daca in urma unei hotarari de divort ramasa definitiva, se poate ca sotul care a acceptat ca sotia dupa divort sa pastreze numele de casatorie, sa poata ataca aceasta decizie. Adica daca poate cere ca sotia sa revina la vechiul nume si sa nu-i mai poarte numele ! Multumesc.