avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Depunerea intampinarii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Depunerea intampinarii

Este pe rol un proces de divort in care reclamanta a expus principalele motive pentru care s-a separat si cere desfacerea casatoriei din vina ambelor parti pentru ca divortul sa se solutioneze mai repede. La a treia infatisare, paratul a depus cerere reconventionala in care cere desfacerea casatoriei din vina exclusiva a reclamantei, fara sa faca nicio referire la motivele invocate de reclamanta ci expunand motivele considerate de el, (eronate si mincinoase considerate de reclamanta,) pentru ca divortul sa se pronunte din vina exclusiva a reclamantei . Instanta a respins cererea reconventionala ca fiind incorect intocmita, instiintandu-l pe parat ca la urmatorul termen sa refaca cererea, sa aduca martori, interogatoriu, etc.
Intrebarea mea este daca pentru urmatorul termen , in cazul in care paratul va expune aceleasi motive, reclamanta poate sa depuna intampinare prin care sa raspunda punctual la cele relatate de parat inclusiv o serie de alte grave incalcari ale conduitei morale ale paratului pe care in cererea initiala de divort reclamanta nu le-a expus din bun simt si pentru a nu 'spala toate rufele murdare', in fata instantei. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:46, 5 Iunie 2011
Va sfatuiesc daca tot initial ati dorit sa se solutioneze divortul mai repede si nici nu este o placere sa spalti rufele murdare in public sa apelati la institutia medierii in conformitate cu legea 192/2006, iar in baza acordului de mediere instanta va pronunta divortul asa cum veti hotara d-voastra in acel acord. Misiunea lansarii invitatiei la participarea sedintei de mediere apartine mediatorului. Totodata, puteti beneficia de o sedinta de informare gratuita pe care orice mediator din Tabloul mediatorilor este obligat sa o faca.
Inteleg ca ambele parti sunt de acord cu desfacerea casatoriei, doar ca fiecare solicita defacerea casatoriei intr-o modalitate diferita, dvs. din culpa comuna si paratul din culpa exclusiva a dvs.
In principiu puteti depune inampinare la cererea reconventionala, insa mai util in cazul de fata as vedea precizarea actiunii in desfacerea casatoriei prin acordul partilor cu care banuiesc si paratul ar fi de acord, avantajul incheierii unui acord fiind ca niciunul din dvs. nu trebuie sa mai probeze motivele de divort , hotararea nu va face trimitere la alte aspecte din casnicia dvs.si va fi si definitiva si irevocabila de la data pronuntarii in ceea ce priveste divortul.

Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare divort 28lacra 28lacra Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca intr-o actiune de divort, este mai bine ca intampinarea sa fie introdusa impreuna cu o cerere reconventionala sau ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj mancipri mancipri speta . sotia introduce actiune de divort . cere desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului ( consum excesiv de alcool , agresiv ). nu cere partajul . ... (vezi toată discuția)
Divortul Adrianadrian69 Adrianadrian69 de curand am primit citatia de a ma prezenta la divort , as dori sa stiu daca pot sa contest actiunea depusa de sotie pe motiv ca nu din culpa mea sa produs ... (vezi toată discuția)