avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intampinare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intampinare divort

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca intr-o actiune de divort, este mai bine ca intampinarea sa fie introdusa impreuna cu o cerere reconventionala sau nu?
De asemenea, va rog sa-mi spuneti daca in intampinare se poate cere divortul cu acordul partilor (la mediere asa s-a cerut, dar reclamanta a refuzat) , in cazul in care reclamanta a acerut ca divortul sa se pronunte din vina paratului? Avand in vedere ca cei doi soti locuesc in camere diferite, dar in acelasi imobil de mai bine de 2 ani, s-ar putea cere divortul cu acordul partilor, datorita separarii in fapt de peste 2 ani? Sa ne folosim de art. 373 lit. a si c?
Mentionez ca cei doi soti au impreuna un copil minor, in varsta de 15 ani, si care-si doreste sa ramana cu tatal (iar in cererea de chemare in judecata reclamanta doreste ca minora sa-i fie incredintata).
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
28lacra, utilizator
Cel mai recent răspuns: 28lacra , utilizator 17:44, 23 Martie 2014
Da, intampinarea si cererea reconventionala pot fi formulate in acelasi inscris. Cum sa cereti divortul prin acord daca nu exista un acord? Eu cred ca in situatia dată, se poate cere divortul datorita separarii in fapt de peste 2 ani. In acest caz este nevoie de probe puternice care sa confirma ceea ce sustineti.
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2014
Adrian ALBU, Avocat
Nu conteaza ca se introduc impreuna ori separat, important e continutul, apararile si cererile din hartia aia!
373 litera a) e un temei de divort, litera c) e altul! La litera c), cel care cere divortul e in culpa, adica il cere din vina lui. Dupa mine, nu cred ca sunt chiar indeplinite conditiile pentru litera c).
Reclamanta, chiar ea recunoaste in cererea de chemare in judecata ca sotul a parasit domiciliul din 2011. Insa realitatea este ca cei doi locuiesc in aceasi curte cu parintii, doua imobile - ambele proprietatea parintilor paratului. Sotul -parat s-a mutal in alta camera, nu mai convietuieste cu sotia, insa are acelasi domiciliu. Ne putem folosi de lit. c ?
Nu inteleg, e acelasi imobil sau nu? Va puteti folosi in sensul ca amandoi? De ce nu mergeti pe acord?
Ce ziceti dvs nu e o parasire de domiciliu asa cum sustine parata. Dvs vreti sa combateti motivele ei si veti spune ca nu ati parasit domiciliul, dar ca v-ati despartit in fapt.. Nu stiu daca merge, mai bine cereti divortul din culpa comuna ca nu mai aveti relatii, ca nu mai exista comunicare, pe scurt relatiile sunt grav vatamate.
Sotia a cerut desfacerea casatoriei din vina dvs ?
Autoritatea parinteasca o veti exercita in comun si copilul va putra sa locuiasca cu dvs daca idi doreste si instanta va aprecia ca e in intresul ei sa locuiasca si pe viitor in aceeasi casa.

Alte discuții în legătură

Divort alfa19 alfa19 Buna ziua! Fiica mea nu este de acord cu motivele expuse in actiunea de divort introdusa de sotul ei, dar nici cu faptul ca sotul ei a incalcat intelegerea lor ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj mancipri mancipri speta . sotia introduce actiune de divort . cere desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului ( consum excesiv de alcool , agresiv ). nu cere partajul . ... (vezi toată discuția)
Reconventionala in actiunea de divort praporgescu praporgescu Situatia este urmatoarea; sotia introduce actiune de divort si cere desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului(motive: loviri repetate, injurii, betie) ... (vezi toată discuția)