Situatia este urmatoarea; sotia introduce actiune de divort si cere desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului(motive: loviri repetate, injurii, betie) iar in subsidiar cere ca in cazul in care sotul accepta desfacerea casatoriei cu acordul ambelor parti este si ea (reclamanta ) de acord cu desfacerea casatoriei cu acordul ambelor parti.
Motivele invocate de sotie nu sunt reale, motiv pt. care sotul parat nu este de acord decat cu desfacerea casatoriei cu acordul ambelor parti.
Intrebarea este :
Poate sotul parat sa depuna intampinare pt. a combate motivele de divort (neadevarate dealtfel), iar prin cerere reconventionala sa ceara desfacerea casatoriei cu acordul ambelor partii, asa cum a cerut in subsidiar si reclamanta? -(nu exista copii minori si a trecut mai mult de un an de la casatorie)
In decembrie va fi primul termen de judecata.
Eu nu as formula cerere-reconventionala, ci pur si simplu as arata pe cale de intampinare ca sunt de acord cu desfacerea casatoriei prin acordul partilor, sens in care as redacta separat un acord intre cele doua parti, pe care reclamanta il va semna in fata instantei si gata procesul.
De ce sa mai timbrez si sa solicit ceva pe care de altfel si reclamanta il solicita in actiune.. nu vad sensul.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort-partaj
mancipri
speta . sotia introduce actiune de divort . cere desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului ( consum excesiv de alcool , agresiv ). nu cere partajul . ... (vezi toată discuția)
Intampinare divort
28lacra
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca intr-o actiune de divort, este mai bine ca intampinarea sa fie introdusa impreuna cu o cerere reconventionala sau ... (vezi toată discuția)
Divort
suteanu maria
Buna ziua!Imi cer scuze ca insist pe aceasta tema dar sper ca ma veti intelege.Sotul meu a deschis divortul,am avut termen pe 26 26 2009,nu ne-am prezentat ... (vezi toată discuția)