avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Activitate StoicaMarian

Activitate StoicaMarian

Mulțumesc foarte mult!
Depun tot efortul pentru a mă informa direct la sursă (firma care citește - calculează), și voi reveni cu date suplimentare, cât mai curând. Cu respect Marian S.
Nelămuriri? Ok. Am centrală proprie. Apartamentul este la ultimul etaj (al patrulea).
Pe lista de plată a întreținerii am de achitat și13 lei reprezentând contravaloarea căldurii, raportată la cota parte indiviză, adică, spune administratorul pentru căldura care trece prin: apartamentul meu, și prin spațiile comune (casa scării și uscător).
Menționez că prin apartamentul meu nu trece nicio țeavă pentru căldură, uscătorul este încuiat (abuziv) pentru interesul propriu a doi vecini, iar pe casa scării nu există decât un calorifer, care nici acela, nu funcționează.
Din discuțiile purtate cu administratorul, acesta foarte deranjat, mi-a spus că el respectă legea și că rezolvarea nu o pot face decât în instanță. Acesta invocă legea 230 și Hot 1588, precum și o Metodologie a ANRSCE.
Personal consider că noi, cei cu centrală, plătim diferența dintre consumul total înregistrat la intrarea în bloc și consumul total însumat al repartitoarelor individuale din apartamentele cu căldură din sistemul centralizat.
Mulțumesc!
Este foarte posibil să îl învinuiesc pe nedrept pe administrator, întrucăt nu cunosc bine ce obligații de plată am, având în vedere că:
- am un apartament cu două camere de 56 mp, la etajul 4 - ultimul etaj, am centrală proprie (căldură și apă caldă), și sunt o singură persoană.
- Menționez faptul că prin casa mea nu trece nicio țeavă de căldură (toate se opresc la etj 3).
Vă rog în măsura în care este posibil, lămuriți-mă. Mulțumesc