avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Activitate Catalina610

Activitate Catalina610

Răspuns la discuția Drepturi mama necasatorita
Va multumesc pentru raspunsuri.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Tatal a recunoascut copilul, mama depune actele astfel incat sa incaseze ea alocatia, numai ca dosarul de depunere trebuie sa contina copie dupa buletinul celuilalt parinte si o adeverinta de la primaria municipiului celuilalt parinte.Cei de la biroul unde se depun actele au spus ca sunt necesare si acesta copie si adeverinta chiar daca parintii nu sunt casatoriti.
Buna ziua!
As dori sa stiu ce se poate face in cazul in care tatal copilului nou-nascut (parintii fiind necasatoriti) refuza sa ofere copie dupa carte identitate si adeverinta privind domiciuliul necesare intocmirii dosarelor pt indemnizatie si alocatie? Poate fi somat in vreun fel prin intermediul unei institutii (Protectie sociala de exemplu)?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua! Am inteles ca in cazul unei mame necasatorite care a urmat cursurile unei facultati la zi, aceasta beneficiaza de indemnizatia de crestere a copilului in valoare de 600 lei si de alocatia de 200 lei timp de doi ani. Intrebarea mea este : in cazul in care se continua cursurile la zi pe aceasta perioada de 2 ani, se mai primeste indemnizatia de 600 lei?.
Pensia de urmas din partea tatalui primita de mama pentru efectuarea studiilor la o facultate la zi poate influenta cumva cunatumul veniturilor?
Va multumesc anticipat!