avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi mama necasatorita
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi mama necasatorita

Buna ziua! Am inteles ca in cazul unei mame necasatorite care a urmat cursurile unei facultati la zi, aceasta beneficiaza de indemnizatia de crestere a copilului in valoare de 600 lei si de alocatia de 200 lei timp de doi ani. Intrebarea mea este : in cazul in care se continua cursurile la zi pe aceasta perioada de 2 ani, se mai primeste indemnizatia de 600 lei?.
Pensia de urmas din partea tatalui primita de mama pentru efectuarea studiilor la o facultate la zi poate influenta cumva cunatumul veniturilor?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Catalina610 , utilizator 13:21, 30 Martie 2010
Buna ziua.

Puteti continua facultate, daca aveti cu cine sa lasati copilul, fara sa va pierdeti indemnizatia. Pensia de urmas nu este un venit profesional, deci o puteti pastra.
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie oanamarina oanamarina Buna ziua. Daca nu am 12 luni vechime in munca si sotul meu este student la master frecventa la zi, are dreptul sa ia indemnizatie? daca da, atunci cat, si ce ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru studente adapetre adapetre Au dreptul studentele mame la vreun sprijin pentru cresterea copilului? Se poate obtine o indemnizatie? Daca da unde si cum se depune cerere? Daca pana la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului cristina_rucxoiu cristina_rucxoiu Buna! Vreau sa ma lamuriti si pe mine daca se poate.Sa va spun despre ce este vorba. In urma cu 2 luni si ceva am aflat ca sunt insarcinata.Sunt studenta ... (vezi toată discuția)