La nastere, aveti dreptul la alocatia pentru copii nou-nascuti care se acorda o singura data si al carei cuantum este de 213 lei, precum si la trusou, echivalentul a 150 de lei. Totodata, aveti dreptul la alocatia de stat pentru copii, in cuantum de 200 lei lunar (pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani). Nu puteti beneficia de indemnizat ia de maternitate, dar puteti beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, in cuantum de 600 lei lunar, dar numai daca promovat i examenul de licenta, in sensul ca obtineti diploma de absolvire. Avand in vedere ca anul universitar este cuprins intre 1 octombrie al unui an si 30 septembrie al anului urmator, inseamna ca veti avea dreptul la indemnizatia de crestere a copilului numai dupa data de 1 octombrie. Nu pierdeti din vedere si faptul ca de indemnizatia de crestere a copilului beneficiaza, optional, oricare dintre parintii firesti ai copilului, daca indeplines te conditiile de acordare a acesteia. In situatia in care venitul familiei este de pana la 184 lei pe membru de familie aveti dreptul fie la o alocatie complementara lunara in cunatum de 38 lei pentru familia compusa din sot, sotie, si un copil, iar daca familia este constituita numai dintr-un singur parinte, la alocatia pentru familia monomaternala, in cuantum de 50 lei lunar. Pentru a beneficia de toate drepturile de mai sus, va trebui sa formulati cererea la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului pe raza careia aveti domiciliul.
1. Imediat ce terminati facultatea, inscrieti-va la Agentia de Somaj, pentru a fi in evidenta si a putea beneficia apoi, dupa 60 de zile de indemnizatie de somaj.
2. Neinscrierea la Agentia de Somaj va anuleaza dreptul de a primi indemnizatie de somaj dupa scurgerea celor 60 de zile.
3. In rest, studiati materialele pe care vi le-am trimis pe e-mail!