avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Studenta - somaj - indemnizatie de crestere a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Studenta - somaj - indemnizatie de crestere a copilului?

Buna ziua,

Situatia mea suna cam asa.. la sfarsitul lunii iunie anul acesta voi absolvi programul de master la zi la care am fost inscrisa timp de doi ani.

Ceea ce vreau sa stiu este urmatorul lucru, pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului odata cu nasterea acestuia sau este nevoie si de o perioada de somaj in cele 2 luni dintre perioada absolvirii si data nasterii? Termenul nasterii este undeva pe 4 septembrie anul acesta.
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2015
Sorinuca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sorinuca , utilizator 15:46, 8 Mai 2015
1. Va trebui ca imediat dupa absolvire sa va inregistrati la Agentia de Somaj.

2. Daca veti naste in septembrie cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) sunt octombrie 2014 - septembrie 2015.

3. In aceste 12 luni aveti luni in care ati fost studenta la zi, cele 60 de zile de la absolvire, apoi indemnizatie de somaj (cateva zile), toate acestea fiind eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

Va multumesc pentru raspuns.

Cuantumul sumei va fi cel fix de 600 de lei?
1. In cazul dvs. care nu ati avut venituri in cele 12 luni eligibile indemnizatia pentru CCC va fi de 600 lei lunar.

2. Veti mai beneficia si de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatia daca nu lucrez de 12 luni, ci am fost o perioada in ccc? szaboildiko szaboildiko Buna ziua! As dori sa intreb cum se calculeaza indemnizatia pentru concediul pt cresterea copilului daca aleg varianta de doi ani? Insa nu lucrez numai din 13 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil, studenta miiru92 miiru92 Buna ziua, Sunt studenta la Master zi, bugetat de stat si sunt insarcinata in 10 saptamani, pot primi indemnizatie pentru cresterea copilului in situatia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului a1exandra87 a1exandra87 Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine cu niste informatii. Am lucrat 5 luni(din 1aprilie 2013- 1septembrie 2013) acum cateva zile am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)