Sunt insarcinata in 8 luni si as dori sa stiu daca pot beneficia de ajutor maternal.
Ultimii 5 ani am lucrat impreuna cu sotul meu in afara tarii, dar in toata aceasta perioada ne-am platit asigurarea de sanatate si cartea de munca in tara. Am revenit in tara in luna iulie, insa eu fiind insarcinata nu am mai cautat de munca, iar sotul meu s-a angajat recent.
Buna ziua,
pentru a beneficia de indemnizatia pentru concediu crestere copil, trebuie sa aveti un stagiu de 12 luni cotizate anterior nasterii copilului.Deci, daca nu a-ti lucrat din luna iulie, nu veti beneficia:(
Stagiu de cotizare unde anume? Eu mi-am platit din mana asigurarea de sanatate si tot ce tine de cartea de munca la valoarea salariului minim pe economie.
Daca aveti contract de asigurare cu casa de sanatate si la Fondul de concedii si indemnizatii (adica, in afara de 5.5% mai platiti inca 0.85% ptr concedii medicale), beneficiati de concediu de maternitate.
De concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani beneficiati doar daca ati avut venituri supuse impozitului timp de 12 luni inaintea nasterii copilului. Nu va ajuta faptul ca ati platit "din mana" taxele.
Taxa
alonso_first_one
Se poate plati undeva o taxa,astfel incat o viitoare mama fara servici sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului?Va intreb pentru ca stiu ca se ... (vezi toată discuția)