avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor maternal

Sunt insarcinata in 8 luni si as dori sa stiu daca pot beneficia de ajutor maternal.
Ultimii 5 ani am lucrat impreuna cu sotul meu in afara tarii, dar in toata aceasta perioada ne-am platit asigurarea de sanatate si cartea de munca in tara. Am revenit in tara in luna iulie, insa eu fiind insarcinata nu am mai cautat de munca, iar sotul meu s-a angajat recent.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:11, 1 Decembrie 2009
Buna ziua,
pentru a beneficia de indemnizatia pentru concediu crestere copil, trebuie sa aveti un stagiu de 12 luni cotizate anterior nasterii copilului.Deci, daca nu a-ti lucrat din luna iulie, nu veti beneficia:(
Stagiu de cotizare unde anume? Eu mi-am platit din mana asigurarea de sanatate si tot ce tine de cartea de munca la valoarea salariului minim pe economie.
Platiti si in prezent sanatate? In baza a ce? Aveti contract cu dansii sau?
Platesc si in prezent in baza unui contract incheiat cu CAS.
Daca aveti contract de asigurare cu casa de sanatate si la Fondul de concedii si indemnizatii (adica, in afara de 5.5% mai platiti inca 0.85% ptr concedii medicale), beneficiati de concediu de maternitate.
De concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani beneficiati doar daca ati avut venituri supuse impozitului timp de 12 luni inaintea nasterii copilului. Nu va ajuta faptul ca ati platit "din mana" taxele.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie minima pt ccc andresssa1234 andresssa1234 Buna ziua Am inceput de curand un proiect de ajutor al femeilor defavorizate si as vrea sa vad ce pot face pt cele cu copii mici sau care nasc anul ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare indemnizatie crestere copil gabrjela gabrjela Buna ziua, Ma intereseaza cateva informatii legate de acordarea indemnizatiei de crestere a copilului, anume : 1) Cf OUG nr.111/2010, Art. 2 (1) ... (vezi toată discuția)
Taxa alonso_first_one alonso_first_one Se poate plati undeva o taxa,astfel incat o viitoare mama fara servici sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului?Va intreb pentru ca stiu ca se ... (vezi toată discuția)