avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj si indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj si indemnizatie de crestere a copilului

buna-seara. situatia mea este urmatoarea. sunt absolventa cu studii superioare fara diploma de licenta, in acelasi timp sunt insarcinata in 7 luni, si fara venit. ce se poate face in cazul meu? am dreptul la indemnizatie de somaj si indemnizatie de crestere a copilului avand in vedere situatia in care sunt? mentione ca momentan nu sunt casatorita, dar urmeaza sa fac cununia civila pana in decembrie a.c. . logodnicul meu este profesor in primul an de predare.

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:39, 30 Septembrie 2012
1. Trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de maximum 60 de zile de la absolvire.

2. Daca in aceste 60 de zile nu gasiti sau nu vi se ofera un loc de munca dupa aceste 60 de zile veti beneficia de indemnizatie de somaj timp de 6 luni cate 250 lei pe luna.

3. Perioada cat ati fost studenta la zi, perioada de 60 de zile dupa absolvire (inregistrata la somaj) si perioada in care primiti indemnizatie de somaj sunt perioade eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil.
si indemnizatia de crestere a copilului cat ar fi?
1. Deoarece nu ati avut venituri in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului indemnizatia pentru CCC va fi de 600 lei pe luna.

2. Veti mai primi si alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana va implini copilul 2 ani (si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studenta - somaj - indemnizatie de crestere a copilului? Sorinuca Sorinuca Buna ziua, Situatia mea suna cam asa.. la sfarsitul lunii iunie anul acesta voi absolvi programul de master la zi la care am fost inscrisa timp de doi ani. ... (vezi toată discuția)
Facultate si indemnizatie pentru cresterea copilului.se poate? simonaandree simonaandree buna ziua.sunt eleva in clasa a 12.intr-o luna dau bac-ul si sunt insarcinata in luna a 5a.vreau sa urmez si o facultate cu bursa dar sa primesc si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil bebe2014 bebe2014 buna ziua, sunt studenta la master in anul 2, buget la zi, mai am aproximativ 8 luni pana termin aceasta forma de invatatamant.. luna asta am ramas ... (vezi toată discuția)