carmenduta2003 a scris:
Buna seara,
Dragii mei, as dori sa va scriu cateva cuvinte, pentru ca am urmarit discutiile voastre cu privire la cartile dupa care invatati.
Am participat si eu la examenul din noiembrie, la judecatori, am avut o medie buna, spun eu, 8,25, dupa aproximativ doua luni de invatat.
Cred ca va risipiti timpul citind atat de multa jurisprudenta si solutionand grile compuse de diversi autori.
Mi-am comandat si eu, prin septembrie, cateva carti de grile, insa unele dintre ele mi s-au parut destul de slabe.
V-as sfatui, daca imi permiteti, sa invatati foarte, foarte atent cartile de drept, repectiv Mitrache, la penal, mi se pare mai bun decat Boroi, Loghin/Toader la penal special, Neagu la pr.pen, Beleiu la civil p gen, Filipescu sau Pop la drepturi reale, Barsan la obligatii, Deak la contracte si mosteniri, Ciobanu si, eventual Tabarca la procedura civila.
De asemenea, invatati bine codurile actualizate cu rilurile, nu cele adnotate, cele simple, actualizate la zi, cu exceptia civilului, care este foarte greoi.
In ce priveste CEDO si organizarea, eu am facut o selectie a considerentelor
curtii, vreo 20 de pagini, respectiv un rezumat de aproximativ 30 pagini la organizare, care mi-au adus maximum de puncte ( un punct mai exact:D).
Credeti-ma, daca veti stapani bine codul penal si codurile de procedura, precum si daca veti citi cu atentie cartile de civil, nu veti gresi la spete.
In cazul meu, aproape toate intrebarile gresite, 5 de teorie si 5 spete, au fost din materiile neinvatate (nu am avut timpul necesar sa invat tot, am preferat sa stapanesc perfect materiile pe care le-am invatat, cu riscul de a nu reusi sa aopar toata tematica, deoarece acest examen presupune, din punctul meu de vedere, cunostinte foarte exacte, nu aproximative)
Mi se par foarte utile, pentru punctarea anumitor elemente, si grilele de INM, cred ca ar trebui sa le faceti pe toate, dar dupa ce terminati materia respectiva, ajuta la identificarea unor probleme mai sensibile.
As vrea sa intelegeti exact buna mea intentie si sa nu va suparati pentru aceasta interventie.
Vreau sa marturisesc celor care au scris constant in forumul celalalt, ca i-am urmarit constant in ultimele 5-6 saptamani, iar daca nu am intervenit, acest lucru s-a datorat faptului ca aveam impresia ca ma amestec intr-un grup deja format.
Acesta este motivul pentru care mi-am permis sa va scriu, dintr-un anumit atasament:">
Va doresc multa bafta si spor la invatat.
cam asa i-am sfatuit si eu
si inca ceva - nu va apucati dupa un examen sa schimbati autorii , editura , editia pt. ca foarte mult poate sa conteze memoria vizuala , eu am invatat dupa cartile din facultate in general si sunt carti de 15 ani , dar faptul ca am trecut de atatea ori prin ele - la examene in facultate , la restante :)) , la licenta , la definitivat si de doua ori la magistratura - am ajuns sa fotografiez practic foarte multa informatie si sa o retin doar pt ca stiam pozitia ei in pagina (sper ca ati inteles ce am vrut sa spun)
asa ca invatati dupa cartile dupa care ati invatat pt ca daca ai picat cu mitrache nu inseamna ca trebuie sa inveti data viitoare dupa nistoreanu
va spun asta pt ca vad ca multi spun chestii de genul - mi-am luat noul cod , noua carte de x-ulescu ;
NU e bine ; invata dupa vechiul cod pt a stimula memoria vizuala si doar scoate pe foi legile de modificare pt ca nu sunt multe
acest examen este genul de examen la care pot conta enorm micile siretlicuri in modul de a te pregati (pentru mine faza cu memoria vizuala a contat enorm)
nu uitati , diferentele se pot face la aceste mici trucuri de abordare a invatatului
de aceea ne putem trezi ca cineva a invatat trei luni si a luat pt ca a invatat mai eficient decat altul care a avut timp mai mult si a picat dar nu a stiut sa invete