avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Activitate grigoruta gabriel

Activitate grigoruta gabriel

Buna ziua,
ma poate ajuta cineva in legatura cu acest subiect?
Societatea a achizitionat o masina second-hand din Belgia la pretul(ipotetic vorbind) de 1 euro iar apoi a vandut-o in Romania cu echivalentul in lei a 2 euro. TVA-ul a fost virat la DFFP prin calcularea lui doar asupra marjei de profit adica la 1 euro.
DGFP a emis pe numele societatii Decizia de impunere si Raportul de inspectie fiscala pentru diferenta de 1 euro, obligand societatea la plata TVA-ului la suma de 2 euro. Credeti ca DGFP-ul a procedat corect iar in caz contrar care ar fi argumentele legale care ar sustine faptul ca noi am procedat corect si nu ei?
Multumesc!
Răspuns la discuția INFIINTARI FIRME
.....
Buna ziua,

consilierii juridici pot infiinta firme?
Buna ziua d-le Tudor Valeriu,
in primul and doresc sa va multumesc pentru indrumare dar as mai dori sa clarific inca doua aspecte si anume:
1. Firma are doua salariate care sunt in prezent in concediu de crestere copil in varsta de pana la doi ani, situatie in care C.I.M.-urile celor doua angajate sunt suspendate si nu stiu cum sa procedez in sensul ca nu vad cum as putea sa le incetez contractele pe actuala firma si sa le inchei alte cotracte pe noua firma.
Practic, societatile poarta denumiri diferite dar administratorul scietatii este acelasi.
2. In relatia cu I.T.M.-ul cum procedez deoarece angajatorul actual isi are sediul in Iasi iar noul angajator are sediul in Brasov dar are punct de lucru la Iasi.
Dupa ce notific I.T.M.-ul Iasi despre incetarea C.I.M.-urilor cf. art.55 lit.b Codul Muncii, pot ca noile cntracte sa le inchei pe punctul de lucru de la Iasi si unde se vor depune carnetele de munca? Cu alte cuvinte, care este procedura legala in aceasta situatie?

Multumesc!
Care este procedura transferului salariatilor de la o firma la alta avand in vedere faptul ca cele doua firme au personalitate juridica distincta si deci nu poate opera transferul pe baza uei fuziuni prin absorbtie.
Poate opera transferul contractului fara a opera incetarea CIM-urilor la actuala unitate sau este obligatoriu de a proceda la incetarea CIM-urilor la actuala unitate in baza art. 55 lit. b Codul Muncii iar apoi incheierea unor noi contracte de munca cu noua societate, respectiv cu noul angajator?
Precizez ca actuala unitate este un PFA iar noua unitate este un SRL.
Multumesc!