avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian79

Activitate Adrian79

Răspuns la discuția Case nationalizate, legea 10/2001
Multumesc pentru raspunsul prompt.

Ca sa fiu mai explicit. E vorba de o persoana care a plecat in Statele Unite, legal, in 1977, iar casa i-a fost nationalizata, primind o despagubire modica. Ar dori sa stie daca ar putea recupera diferenta pana la suma reala. Inca nu s-au facut nici un fel de demersuri.

Cu respect.
Răspuns la discuția Case nationalizate, legea 10/2001
Buna ziua,

Am si eu o intrebare legata de acest subiect. Daca doresc sa pornesc acum un dosar pentru recuperarea unui imobil preluat abuziv de statul comunist ma voi folosi de legea 10/2001 cu toate completarile ulterioare? Si daca da imi puteti spune ultima actualizare a acestei legi? Eu am o versiune a legii care are ultima modificare facuta prin legea 202/2010.

Va multumesc.
Răspuns la discuția Rectificare titlu de proprietate
In primul rand multumesc pentru raspunsurile atat de prompte. Din pacate conform textului din link, in cazul acesta OCPI-ul nu poate rectifica actele deoarece exista o diferenta de suprafata care nu poate fi corectata de OCPI. Ramane deci calea instantei. Cel putin asta e clar.
In art III din legea 169 nu se face nici o referire cu privire la marimea suprafetei atribuite, pot sa invoc in actiune aceste prevederi?

Buna ziua,

Am si eu o problema juridica. Chiar daca sunt jurist nu ma prea descurc cu ea. E vorba de modificarea a doua titluri de proprietate in care au fost gresite atat titularii si ascendentii cat si suprafetele de teren. Am fost la primaria comunei in perimetrul careia se afla terenurile si am solicitat o copie certificata de pe anexa la dosarul de fond funciar. In acea anexa este trecuta corect suprafata. Mi s-a spus ca trebuie sa solicit in instanta rectificarea titlurilor si ca e singura cale de actiune. Intrebarea mea este daca intr-adevar e singura cale de actiune si daca da m-ar interesa cateva sugestii pentru formularea actiunii in recitificare (daca asa ii spune).

Multumesc