avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Activitate FeelLikeANut

Activitate FeelLikeANut

Răspuns la discuția Contestare ridicare auto
Nu am depus inca contestatia, pana miercuri trebuie sa o depun.

Am asteptat procesul verbal, sa stiu daca are rost sau nu sa-l contest, sa stiu daca intr-adevar am gresit in asa masura incat sa merit sa-mi fie si ridicata masina si aplicata amenda si restul.

Din cazul SCA Piperea & Asociatii inteleg ca:
1. trebuia mentionat pe PV ca se dispune si ridicarea masinii, pe PV-ul meu nu apare mentionat asa ceva.
2. PV-ul meu a fost intocmit la ghiseu de un alt agent si nu de agentul care a facut constatarea - e ok asta?
3. PV-ul a fost intocmit cu data de azi si nu cu data ridicarii masinii
4. PV-ul nu e completat pe formularul corect, cel pentru contraventii pentru care exista inregistrare video, ci pe cel standard

Edit: am fost sanctionat conform art.143A din 145/2002 si sanctionat de art. (indescifrabil) din 145/2002.

Nu gasesc insa articolele astea, ma poate ajuta cineva? Am gasit un articol 143 aici - [ link extern ]

care insa spune ca "Art. 143. - Se interzice stationarea voluntara a vehiculelor:
a) in toate cazurile in care este interzisa oprirea voluntara;"
Va multumesc, am vazut deja exemplul acela de contestatie, cu siguranta imi va fi de folos.

Azi am ridicat procesul verbal si se pare ca masina a fost ridicata pt ca era parcata in dreptul liniei continue si inteleg ca pana la urma tot la ce spuneam am ajuns, adica presupun ca a fost ridicata pt ca era parcata in spic si nu paralel cu trotuarul, asa cum indica semnul de parcare, masina fiind in parcare totusi.

Strada are 3 benzi in locul acela si masinile parcate in parcarea semnalizata, toate in spic, ocupa prima banda, dar mai raman 2 benzi. Voi cauta ce spune legislatia in situatia asta, dar mi se pare normal sa nu fi pus acolo concomitent si parcare si linie continua, mai ales ca la nici 30 de metri de semnul de parcare e si o trecere de pietoni (se vede in poza).

O amenda in cazul de fata ar fi fost ok, chiar si doar un avertisment ar fi mers, as fi platit amenda daca mi s-ar fi explicat ca am gresit parcand in spic din cauza liniei continue, dar sa-mi ridice masina deja e o masura extrema, mai ales ca mi-au ridicat-o doar mie. S-au mai ridicat masini din zona asta, dar de fiecare data au fost ridicate cele parcate inainte de semnul de parcare (e si statie de autobuz acolo dupa cum se vede in poza) si niciodata cele parcate dupa semnul de parcare.

Am atasat si o poza, masina mea era parca undeva intre Tico si Opel aproximativ si se vede si semnul de parcare.

Chiar in spatele masinilor, in drepul lor, cele doua sensuri sunt delimitate de o linie continua (si linie de tramvai).

Mi-au incadrat corect parcarea "neregulamentara", dpdv legal? Cuiva chiar in fata mea, ii ridicasera masina pt ca fusese parcata "altfel decat in linie si paralel cu trotuarul", adica tot in spic, exact cazul meu, dar pe mine m-au incadrat in alta categorie.

[ link extern ]
Masina era parcata la 1m dupa indicatorul de parcare, adica era IN PARCARE, regulamentar, doar ca nu era parcata paralel cu trotuarul, ci in spic (ca toate masinile din acea parcare de altfel), dar era in zona regulamentara conform indicatorului de parcare.
In data de 4 mi-a fost ridicata masina aflata la 1m distanta de un indicator de parcare (1m dupa indicator, asadar regulamentar) motivul ridicarii pe care-l banuiesc eu, e ca masina era parcata in spic si nu paralel asa cum e indicat pe semnul de parcare, desi masina mea a fost singura ridicata sau eventual faptul ca era prea aproape de statia de autobuz (pe acelasi stalp sunt fixate ambele indicatoare si cel de parcare si cel al statiei RATB).

In data de 5 mi-am "rascumparat" masina si urmeaza sa ma duc la politie pentru amenda/proces verbal. In cazul in care mi se va intocmi proces verbal, intentionez sa-l contest (in cazul in care nu aflu intre timp ca motivul ridicarii masinii a fost altul, unul intemeiat) si sa solicit anularea amenzii, restituirea sumei amenzii dar si a sumei platite firmei care mi-a ridicat masina.

In cazul in care insa la politie nu mi se va intocmi proces verbal si voi reusi sa gasesc intelegere la ei si sa primesc doar un avertisment, in cazul acesta mai imi pot recupera suma platita firmei care mi-a ridicat masina? Practic nu voi mai avea un PV pe care sa-l contest si in baza caruia sa solicit restituirea banilor, totodata insa din moment ca nu mi se va intocmi PV, in baza carui act legal mi-a fost ridicata masina?
Dupa cum ma asteptam, azi ni s-a adus la cunostinta ca pana la sfarsitul saptamanii va trebui sa ne dam demisia, fara preaviz pentru ca firma nu va accepta sa ne plateasca alea 2 saptamani pentru a sta degeaba.

Inevitabil a venit vorba si de faptul ca nu e f ok sa nu ni se ofere posibilitatea de a beneficia de preaviz si ni s-a spus ca daca insistam, vom primi si preaviz, insa vor fi si consecinte de genul deschiderii procedurii de cercetare disciplinara, finalizata cu incheierea contractului de munca pe motive disciplinare/ne-performanta sau alt motiv care nu da deloc bine in cartea de munca - nu stiu sa existe asa ceva.

Totodata ni s-a spus explicit ca sunt destule mizerii pe care ni le pot face daca nu procedam cum vor ei, cum ar fi sa ne oblige ca in preaviz sa venim la munca alea 4 ore obligatorii si sa stam degeaba in fata unui birou gol. Lucrul asta mi-a adus aminte de faptul ca o vreme am avut o masina de serviciu, am semnat un proces verbal de primire, am predat masina acum ceva vreme, nu am mai semnat insa nimic de predare si la o adica, pot fi tras la raspundere pentru orice vizavi de masina.

Sfaturi?

Multumesc
@crisv: nu e vorba ca nu vreau, e vorba ca nu stiu inca cum e mai bine pentru mine, de asta am si apelat la forum.

Evolutie noua: azi ni s-a cerut tuturor, obligatoriu si URGENT sa semnam o fisa a postului, in conditiile in care suntem deja angajati de cateva luni, unii dintre noi cu contract pe perioada determinata si unii cu contract pe perioada nedeterminata.

Asta in contextul in care in ultima vreme s-a intensificat presiunea pusa pe noi de firma si am tot fost amenintati voalat ca "ne suparam", ca e "obligatoriu" si ca se vor lua masuri daca...... nu stiu ce.

Lucrul asta ma face sa cred ca ni se pregateste "iesirea" din firma si si-au acoperit spatele, pt ca in fisa asta a postului, apar atat anumite obiective care pana acum erau doar orientative si erau la stadiul informal, cat si unele obiective noi, ambele au devenit obligatorii acum cu mentiunea ca in fisa postului (nedatata) se preciza ca in cazul neindeplinirii acestor obiective timp de 2 luni consecutiv, vom fi dati afara (cam toti ne aflam in situatia asta). De datat am datat eu fisa asta a postului, pt ca nu mi se pare normal sa o semnez acum la cateva luni dupa angajare si in conditiile in care in contractul de munca nu e mentionat nimic referitor la obiectivele acestea.

Din experienta unor colegi care intre timp si-au dat demisia fiind fortati sa faca asta, stim ca, cam la fel s-a procedat si cu ei, nu stiu daca tot cu o fisa a postului sau in ce mod exact. Au fost fortati sa-si dea demisia, fara preaviz.

Foarte probabil la sfarsitul lunii vom fi pusi in aceeasi situatie si intrebarea mea e, cum e mai bine pentru mine: demisia imediata fara preaviz, demisia cu preaviz de 2 saptamani, sau sa cer sa fiu dat afara si sa cer salarii compensatorii. Din moment ce firma prefera varianta demisiei fara preaviz, banuiesc ca au un motiv sa faca asta.
Multumesc pentru raspunsuri.

Daca-i reclam la ITM, nu de pierderea locului de munca ma tem, ci de repercursiuni mai "neortodoxe" :) Chiar in instanta nu as vrea sa ajung, ca nu merita bataia de cap, nu vreau insa sa-si bata joc de mine si de colegii mei si sa scape asa usor.

In ceea ce priveste demisia si ajutorul de somaj/salariul compensatoriu, de continuat la ei nu as mai continua pentru ca atmosfera nu mi-o permite, adica suntem toti luati la suturi (la figurat) in fiecare zi si nu ma tin nervii inca o luna; intentionez sa-mi dau demisia inainte de expirarea contractului pe perioada determinata (mai am o luna) desi voi pierde somajul.

Regret faptul ca m-am lasat pacalit de firma, la interviu mi s-a promis marea cu sarea, am renuntat la ajutorul de somaj de care beneficiam inainte de angajare in ideea ca mi-am gasit un job ok (dupa ce refuzasem vreo doua oferte) si acum voi pierde cel mai probabil ajutorul de somaj si regret nespus lucrul asta pentru ca cine stie dupa cate luni voi gasi un job decent.
Pe scurt:

- la nici o saptamana dupa angajare, am fost anuntat ca am fost trecut in somaj tehnic (eu si inca alti cativa colegi noi) pentru ca asa mai face firme economie la impozite si cu toate astea voi continua sa muncesc "business as usual"; de semnat nu am semnat nimic in sensul asta; din ce am inteles se practica asta in firma, prin rotatie, in mod curent

- salarizarea se face pe baza unui salariu fix si a comisioanelor, comisioane care insa se platesc cu foarte mare intarziere (4-5 luni); ce pot face in sensul asta? Care sunt pasii de urmat, gradual?

- acum sunt angajat cu un contract pe perioada determinata (la fel si alti cativa colegi mai noi) si suntem in permanenta amenintati ca daca nu facem "ce trebuie/cum trebuie", vom fi dati afara (un precedent exista, un coleg in aceeasi situatie a fost pur si simplu concediat, fara preaviz, avertisment scris...nimic de genul asta); nu tin cu dintii de jobul asta, inclin din ce in ce mai mult spre a-mi da demisia, vreau insa sa stiu la ce sa ma astept si ce masuri pot lua in cazul in care voi fi dat afara de pe o zi pe alta, fara un motiv concret

- in cazul in care-mi dau demisia, cum recomandati sa o fac, cu acordul partilor, sau in ce forma?

- ce probleme mi-ar putea face angajatorul (de genul, sa-mi retina f mult timp cartea de munca) in cazul in care nu "ne despartim prieteni"?

- din ce stiti, cat de confidentiale sunt reclamatiile facute la ITM? As avea destule motive sa le fac reclamatie, primul care-mi vine in cap e faptul ca suntem inghesuiti 20 de oameni intr-un birou de nici 40 de metri patrati si ne calcam pe picioare la propriu

- din moment ce sunt in somaj tehnic oficial, nu pot pur si simplu sa nu ma mai duc la munca? Ce mi-ar putea face? Nu ca ma lasa obrazul sa fac asta, dar intreb.... De dat afara in mod oficial, sub ce forma o pot face, din moment ce eu sunt in somaj tehnic?

Multumesc