avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Activitate andrebety

Activitate andrebety

Mulţumesc pentru articolele citate!
Din păcate nu răspund problemei ridicate de mine, iar link+ul nu poate fi deschis, spune- pagina inexistentă.

Întrebarea mea este dacă un funcţionar public din cadrul unei prefecturi, se poate transfera la cerere, potrivit dispoziţiilor Legii nr. 188/1999, în cadrul unei instituţii deconcentrate?

M-am documentat cu privire la instituţia prefectului şi am "lecturat", atât prevederile constituţionale, Cap. V, secţiunea a 2-a cât şi noţiunile de drept administrativ.
Concluzia mea: problema este controversată!

Astfel, potrivit opiniei exprimate în doctrină:
" Faptul că prefectul este reglementat în secţiunea consacrată administraţiei publice locale, alături de consiliul local, primar şi consiliul judeţean, nu trebuie să determine concluzia că el reprezintă o autoritate a administraţiei publice locale. Raţiunea pentru care legiuitorul a găsit de cuviinţă să-l plaseze în această parte a legii fundamentale rezidă din rolul pe care îl îndeplineşte, acela de autoritate care veghează asupra legalităţii activităţii desfăşurate de organele autonome locale, rol pe car doctrina îl evocă prin sintagma consacrată de tutelă administrativă.
Prefectul este agentul statului şi un organ unipersonal care reprezintă Guvernul şi administraţia centrală la nivelul judeţului."

Dumneavoastră....forumiştii ce părere aveţi?
Poate un functionar public care lucreaza la Institutia Prefectului sa se transfere la cerere la o institutie aflata in subordinea unui minister, institutie deconcentrata? Cei de la Institutia Prefectului sustin ca fac parte din administratia locala.