In 14/09/2009 am incheiat un contract de inchiriere si l-am inregistrat la adm.financiara, am primit decizia de impunere pe care am si platit-o pana la sfarsitul anului2009.La data de 15/10/2010,am depus actul aditional de continuarea contractului anterior,data la care mi s-a adus la cunostiinta ca s-a comis o eroare si ca pe anul 2010 nu mi s-a calcult impozitul,deoarece inspectorul financiar in loc sa treaca data expirarii contractului 30/09/2010 a trecut 30/09/2009[desi pe anul 2009 impozitul s-a calculat pana la sf. anului]Nu mi-am dat seama de greseala nici eu pentru ca mai am si alte contracte de inchiriere in derulare deci la termenele de plata am platit toate celelalte impozite.Specific ca eroarea s-a depistat pe 15 oct 2010,data la care mi s-a emis decizia de impunere,cu termenele vechi de plata si corecte si pe langa aceste plati mi se da si o fisa analitica in care sunt trecute si penalitati[ caculate pe 21 oct] pe impozitul care n-a fost platit la termen nu din vina mea[contractul nefiind inregistrat pe 2010 nici nu existau sumele in calculator,deci cum sa le platesc]Am facut contestatie la adm. financiara de anulare a penalitatilor si reesalonarea termenelor de plata [suma fiind destul de mare pe un an intreg] Nu ma astept la lucruri favorabile si as dori sa intreb ce alte cai de rezolvare as mai avea cui sa ma adresez in continuare.Multumesc anticipat.
In anul 1989 tatal meu a cumparat o casa la tara cu gradina anexe si teren.Deoarece terenul era in proprietatea statului s-a intocmit cu vanzatorul o chitanta pentru teren. In anul 2002 un nepot al vanzatorului dupa moartea acestuia[1994] a deschis o actiune in revendicare in baza unui titlu de proprietate si a unui certificat de mostenitor somandu-ma sa eliberez o parte din teren ce facea parte din chitanta.Eu am introdus actiune in constatare pentru respectivul teren actiune care mi-a fost admisa prin hot.definitiva si irevocabila,devenind act autentic de vanzare cumparare.Actiunea de revendicare s-a disjuns ,iar pe parcursul judecarii ei autorul a renuntat la judecata conf.art.246 cpc.Autorul a facut recurs la renuntare instanta hotarand ca acesta ramane definitiva si irevocabila.In prezent a deschis o noua actiune in revendicare cu aceleeasi parti obiect si cauza juridica.Mai are drept sa ma dea in judecata ca sa revendice terenul pe care l-am castigat prin actiune in constatare ?