Contractul de arenda l-am incheiat cu respectarea prevederilor legale, LG. 16/1994, eu mi-am respectat obligatiile ca arendas iar in contract am stipulat dreptul de preemtiune in cazul vanzarii-arendatorul este o persoana fizica.Vanzarea terenului catre un tert ne-ar prejudicia grav activitatea. Nu cred ca intereseaza pe nimeni faptul ca atunci cand am arendat acest teren era necultivat de 10 ani si buruienile erau de 2 m inaltime, ca am investit pentru a-i reda fertilitatea.Intrebarea mea este urmatoarea: ce sanse am in instanta pentru a anula contractul definitiv de vanzare-cumparare pt. nerespectarea dreptului de preemtiune?
Buna ziua, stimati avocati.Sunt arendasul unui teren arabil extravilan pe care l-am cultivat cu grau de toamna ce urmeaza a fi recoltat in iunie-iulie a.c..Proprietarul a vandut acest teren in baza unui antecontract, pretul de vanzare fiind cu 100 000 lei mai mic decat cel oferit de mine . In prezent ne aflam in situatia in care cumparatorul persoana juridica, ne-a avertizat verbal ca ne distruge cultura de grau si infiinteaza dumnealui alta cultura.Am contract de arenda pe acest teren din anul 2006, valabil 10 ani. Va multumesc anticipat.