Buna ziua ! Pe angajator nu ii obliga legea sa inregistreze acest act..! Bun,am inteles,atata timp cat eu nu prestez munca calificata. Am specificat ca am depus munca calificata. Cum va explicati ca la fiecare sectie pe care au dezvoltato prezenta mea a fost solicitata pt a presta munca acolo.? De ce nu au luat din cei 300 angajati ??? Apoi daca nu ii afecteaza cu nimic actul meu de studii de ce nu il inregistreaza???? V am explicat si in mesaj privat unele aspecte. Sa merg in instanta..!? Eu cu respect va mai spun ce stitii deja... minciuna si ilegalitatea tiumfa pt angajatori si sunt incurajati. Cineva care ne reprezinta staul...a spus ca o firma sa reziste tr sa faca evaziune din cauza legilor....!!! CARE LEGI !!
AJUNGEM la capatul rabdari si nici o lege nu ne indreptateste?? Macar moral..sa fim seriosi...daca suntem oameni,20 ani muncitor necalificat...?? DAR legea in care se spune ca o firma care are mai mult de max 30-40 angajati nu poate tine un angajat mai mult de 2 ani necalificat..???!!!! Cand esti chemat sa prestezi munca zi lumina pt a invata pe altii este pt ca esti in munca necalificata??? Cu tot respectul ce nu a ti inteles???
Multumesc ! De fel sunt un om direct,dar daca nu te supui cerintelor de a incalca legea nu esti avansat...Diplomatia si corectitudinea vor ramane undeva jos,minciuna,evaziunea toate sunt puse la rang de virtute...Poate sa fiu diplomata in minciuni.. DAR pt asta tr sa incalci multe principii sa zicem inascute.... Cu respect,stiti asta mult mai bine decat mine.
O zi cat mai buna stimate domn.
Actul de studii stiu ca nu se intregistreaza in REVISAL. Dar nici la dosar nu vor. Motivul, ca nu poate. De ce nu poate ??? !!! Si imi cer mii de sc daca nu am fost destul de explicita.
NU ! Posturile pt care am prestat munca au fost de muncitor calificat. S a profitat ani la rand de toate aceste ilegaliati. Si acum mi se spune ca e greseala de la ITM ca nu au facut inscrisul pt diploma de bacalaureat depusa in 1994. Mentionez ca am aflat aceasta situatie cand am vrut sa depun diploma de licenta. La ITM ca nu au primit...si tot asa un cerc cu circumferinta ....care se mareste in continuare... Legi care se bat cap in cap, Cand o parte vinovata, cand alta. Se pare ca toate eforurile sunt depuse fara rezolvare...
Multumesc! Salariatii stiu despre munca mea depusa si mai stiu si despre absolvirea acestei facultati ... A ti fost putin ironic.:). Se pare ca si atunci cand cerem sa fim evaluati ni se refuza acest drept... CU RESPECT.
Va multumesc pt raspuns. Am absolvit facultatea de SIINTE ECONOMICE. Nu am specificat pana acum aceasta. Da sunt oameni pe care i am invatat pe masini si care acum ocupa un post ce nu corespunde pregatirii . Eu nu inteleg de ce cea de la resurse tine mortis ca nu poate trece acest document,daca nu sunt afectati in niciun fel de lege ???!!!! Patronul a dorit sa treaca acest act,dar din motive stiute doar de d na de la resurse..,dumnealui m a sfatuit sa gasesc o solutie . Si... vi se pare normal sa fi solicitat in diferite sectii sa faci munca de calificare si sa fi trecut necalificat dupa 20 de ani???? Cu tot respectul,angajatorii sustin economia.... dar pt noi ca angajati nu exista lege ?
Va multumesc! Legile pt angajator sunt facute sa pice vertical... . Cu tot respectul. Nu pot intelege ceva ! Daca legea nu ii obliga sa treaca ceea ce este corect pt angajat,de ce acest refuz,daca nu ii afecteaza..??!! Oare nu exista o lege care nu le convine ...de nu poat trece corect studiile angajatului ? Si eu stiu ,poate ma insel...,ca dupa doi ani ,intr o firma cu mai mult de max 40 angajati,tr sa califici la locul de munca. si de ce in baza electronica nu figurez de la data 1994 decand sunt la ei si doar din 2006 ?? Vechimea este trecuta dar nu si data corecta !!?? Ma intreb...daca sunt trecuta prin anii anteriori cu jumatate de norma...?? O alta intrebare..acum drumuri la FISC !!! Nu inteleg refuzul in scris al vechimii mele,am rugat la resurse in scris,cu articol si lege sa imi dea informatia ...refuz total.... Daca totul era ok in actele mele de ce acest refuz??!!! Adica nu am dreptul sa stiu depre inscrisurile mele ca angajat? Tr sa merg la ITM sa fac sesizari scrise... Ce legi sunt astea ??? Sa pierd timp si sa am n intrebari de incertitudine pt ca parerile sunt impartite????!! Sa fiu nevoita sa primesc ofensele celei de la resurse umaca...pt ca studiez codul muncii !! Cum pot rezolva eu aceasta problema ???
Am inteles acest lucru desi nu mi se pare corect. NU exista un loc momentan,desi nimeni care are studii superioare in aceasta firma nu e pe postul care a terminat studiile. Nu mi se pare deloc normal sa mi se dea decate ori am nevoie cate o adeverinta in care scrie pregatire 10 CLASE. Am raspuns de o sectie dar nu si in acte,am prestat munca de calificare pe masini cu diverse programe.DAR... pot dovedi cu ceva daca sunt inscrisa asa??? NU! Pana apare un post eu tr sa fiu trecuta cu 10 CLASE?? NU pot sa cred ca nu pot face nimic? Va rog sa imi raspundeti . Va multumesc.
DACA ai scoala profesionala esti calificat,daca ai studii superioare nu ?! Ce legi sunt astea? SA imi fie cu iertare! SI daca ai opt clase si nu stii sa vorbesti bine romaneste si ii explici omului de 10 ori un lucru... ala e calificat si cel cu studii superioare nu? Chiar nu exista solutie ????!!!!
La ITM Ploiesti mi s a spus ca dupa depunerea actului,angajatorul este obligat in termen de 20 aile sa depuna copia actului pt inscriere. Comunic ce mi s a spus.
Este normal ca timp de 20 ani sa fi trecut muncitor necalificat? Firma are peste 300 angajati. In toti acesti ani am fost prin toate sectile pe care le au dezvoltat si nu s au indoit de constiinciozitatea mea la niciunul din posturi. Am cerut dreptul de a ma evalua . Mi au refuzat acest drept pt ca stiu ca pot face fata fara probleme. Intr un final am aflat ca nu s a consemnat nimic pt ca sunt oameni pusi in diverse functii fara studii. NU vreau neaparat o functie,vreau sa mi se recunoasca decat studiile si dreptul de a ma califica. Chiar nu pot sa fac nimic? va rog sa imi raspundeti. Parca ma lupt cu morile de vant. Va multumesc.