avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Activitate neculai80

Activitate neculai80

Scuze pentru redactarea incorecta a anului pronuntarii sentintei judecatoresti a judecatoriei (nu 2009 cum scrisesem anterior mai jos la intrebarea numarul 2), CORECT ESTE ANUL 2008.

Deci , revin cu intrebarile corecte , va intreb respectuos urmatoarele:
1) cele 90 de zile le calculez de la data pronuntarii deciziei civile a tribunalului (pronuntarii acestui recursului in ianuarie 2010);
sau
2) cele 90 de zile le calculez de la data pronuntarii sentintei judecatoresti a judecatoriei in anul 2008?
Va multumesc anticipat pentru raspuns. Imi cer scuze pentru aceasta noua interventie, insa nu putem sa las gresala redactarii sa fie confuzie.
Domnule / Doamna Avocat,
In primul rand va urez Paste Fericit si imi cer mii de scuze pentru deranjul meu in aceste zile sfinte si cu deosebit respect, va rog frumos sa-mi iertati insistenta, dar as dori sa-mi mai raspundeti la o nelamurire privitoare la aceasi hotarare descrisa mai sus.
Am o decizie civila a tribunalului (ca urmare a recursului inaintat tribunalului si judecat in lipsa mea---eu nemaiputand fi prezent datorita distantei mari fata de tribunalul din municipiul unde s-a judecat recursul---am varsta de 80 ani) prin care se zice ca in anul 2008 s-a suspendat judecarea cauzei art. 242 alin.1Cod procedura civila, apoi in ianuarie 2010 potrivit art.248 Cod procedura civila s-a constatat perimarea de drept a acestui recurs. Precizez ca nu contest acest lucru, este legal conform cu Codul procedura civila.
Anterior acestui recurs am hotararea judecatoriei in 2008 ( la care de fapt am facut acest recurs mentionat aici) prin care sunt obligat la plata unei sume de bani catre acea persoana fizica decedata, fapt relatat mai sus la inceput---pagina 1. In aceasta hotarare a judecatoriei se specifica ca in termen de 90 zile de la ramanerea irevocabila a prezentei sentinte sunt obligat la plata sumei de bani.
Deci , va intreb respectuos urmatoarele:
1) cele 90 de zile le calculez de la data pronuntarii deciziei civile a tribunalului (pronuntarii acestui recursului in ianuarie 2010);
sau
2) cele 90 de zile le calculez de la data pronuntarii sentintei judecatoresti a judecatoriei in anul 2009?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Paste fericit va urez si dumneavoastra. Va multumesc pentru proptitudine si pentru ajutorul acordat .
Domnule/ Doamna avocat.
Copii mei refuza mostenirea (succesiunea) dupa decesul meu insa banuiesc ca copii decedatului caruia eu ii datorez suma de banii vor introducerea in justitie un proces contra copiilor mei in care se vor axa pe actiunea pauliana si in care vor invoca neacceptarea succesiunii de catre copii mei impreuna cu reua lor credinta de a prejudicia, implicit banuiesc ca copii decedatului caruia eu ii datorez suma de banii vor solicita revocarea sau desfiintarea judiciara a actelor notariale incheiate de catre copiilor mei prin care ei au refuzat succesiunea de pe urma mea. Imi pare din ce in ce mai probabil ca acesata scadenta si nascuta in timpul vietii mele de cujus si nexecutata de mine sa se transmita din generatie in generatie, deci are un caracter perpetuu .
Inteleg ca in pasivul succesoral dupa decesul meu se va include aceasta obligatie scadenta si nascuta in timpul vietii mele de cujus si nexecutata de mine, explicit aceasta obligatie a copiilor mei ca dupa decesul meu sa execute despagubirea pe acest tert pentru prejudiciul cauzat de mine, prin fapta ce-am savarsit in timpul vietii mele, la plata acestei sume de bani+dobanzi la data deschiderii mostenirii de catre copii mei , dar acest tert este persoana fizica care este decedata inca de pe acum, de pe timpul vietii mele inaintea pronuntarii sentintei sus mentionate.
Odata cu decesul celui care trebuie sa-i platesc suma de bani, oare nu se sting datoriile mele de a plati aceasta suma catre copii lui (copii celui decedat), implicit oare nu se sting si datoriile copiilor mei ( de a plati aceasta suma+dobanzi aferente intarzierii) catre copii lui (copii celui decedat) .
Cu deosebit respect, revin cu 2 intrebari, va rog frumos si din suflet sa-mi raspundeti la aceste 2 intrebari:
1) daca eu pot fi obligat de lege ca pe timpul vietii mele sa platesc copiilor decedatului suma de bani pe care eram obligat s-o platesc celui decedat prin sentinta sus-mentionata?
2) deci se transmite din generatie in generatie acesata scadenta si nascuta in timpul vietii mele de cujus si nexecutata de mine, deci implicit daca copii mei vor fi atacati cu actiunea pauliana , atunci vor fi obligati de lege de a plati copiilor decedatului suma de bani pe care eram obligat s-o platesc celui decedat prin sentinta sus-mentionata ?
Mentionez ca copii mei intentioneaza sa nu accepte succesiunea de pe urma mea (refuza prinnotariat ca sa devin succesorii mei dupa decesulmeu) pentru a nu prelua datoriile mele,gandesc ei. In aces caz copii mei sunt obligati sa plateasca copiilor decedatului caruia eu datorie suma de bani din sentinta de mai sus? Imi cer scuze pentru interventia mea repetata, insa sunt batran si poate supararile ma face sa nu concep intreg testul deodata. Va multumesc.
Domnule / Doamna Avocat. Dupa decesul meu , copii mei sunt obligati sa plateasca copiilor decedatului caruia eu datorie suma de bani din sentinta de mai sus?
Domnule/Doamna Avocat. Ma numesc Neculai, am 80 ani. Am o sentinta judecatoreasca definitia si irevocabila (ramasa definitiva si irevocabilain urma judecarii recursului in ianuarie 2010) prin care eu sunt obligat la plata unor sume de bani unei persoane fizice. in termen de 90 zile de la data ramanerii sentintei irevocabile si definitive. Precizez ca aceasta persoana fizica careia ii ii eram obligat sa platesc ( prin sentinta sus-mentionata) suma de banii a murit inaintea pronuntarii sentintei. Va intreb respectuos daca eu trebuie sa platesc urmasilor decedatului ( copiilor decedatului ) suma de bani pe care eram obligat s-o platesc celui decedat prin sentinta sus-mentionata?