avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va intreb respectuos daca eu trebuie sa platesc ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va intreb respectuos daca eu trebuie sa platesc urmasilor decedatului ( copiilor decedatului ) suma de bani pe care eram obligat s-o platesc celui decedat prin sentinta sus-mentionata?

Domnule/Doamna Avocat. Ma numesc Neculai, am 80 ani. Am o sentinta judecatoreasca definitia si irevocabila (ramasa definitiva si irevocabilain urma judecarii recursului in ianuarie 2010) prin care eu sunt obligat la plata unor sume de bani unei persoane fizice. in termen de 90 zile de la data ramanerii sentintei irevocabile si definitive. Precizez ca aceasta persoana fizica careia ii ii eram obligat sa platesc ( prin sentinta sus-mentionata) suma de banii a murit inaintea pronuntarii sentintei. Va intreb respectuos daca eu trebuie sa platesc urmasilor decedatului ( copiilor decedatului ) suma de bani pe care eram obligat s-o platesc celui decedat prin sentinta sus-mentionata?
Cel mai recent răspuns: neculai80 , utilizator 21:02, 5 Aprilie 2010
Domnule / Doamna Avocat. Dupa decesul meu , copii mei sunt obligati sa plateasca copiilor decedatului caruia eu datorie suma de bani din sentinta de mai sus?
Mentionez ca copii mei intentioneaza sa nu accepte succesiunea de pe urma mea (refuza prinnotariat ca sa devin succesorii mei dupa decesulmeu) pentru a nu prelua datoriile mele,gandesc ei. In aces caz copii mei sunt obligati sa plateasca copiilor decedatului caruia eu datorie suma de bani din sentinta de mai sus? Imi cer scuze pentru interventia mea repetata, insa sunt batran si poate supararile ma face sa nu concep intreg testul deodata. Va multumesc.
DA...,imi pare rau pentru veste...,copiii procedeaza legal...,bucurati-va ca legile din Romania nu sunt la fel cu cele din SUA
Cat se accepta o mostenire, se primesc atat bunurile, banii si alte valori care au ramas de la defunct precum si datoriile neprescrise .:(
Prin acceptarea masei succesorale,implicit se accepta si datoriile defunctului.
Va revine obligatia respectarii hotararii si in cazul decesului persoanei in cauza
Actiunea de refuz a succesiunii ,este o masura legala de protejare a intereselor descendentilor dvs ,prin care acestia se exonereaza de obligatia achitarii sumei dispuse de instanta in sarcina dvs

Alte discuții în legătură

Contract de concesiune giulya_oana20 giulya_oana20 este posibil ca dezbaterea succesiunii unei locuinte construite pe un teren concesionat sa fie deschisa de nepotul de pe frate in cazul in care copiii au ... (vezi toată discuția)
Declaratie notariala renuntare succesiune vs. refuz in proces partaj catinf catinf Buna ziua. Defunctul are trei mostenitori (sot si doi fii), nu are masa succesorala (toate bunurile au fost instrainate anterior decesului), dar are o creanta ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu contractul incheiat de o persoana decedata? marcelaL marcelaL Daca titularul contractului [FURNIZOR] a decedat este obligat cineva sa plateasca in continuare la [FURNIZOR] avand in vedere ca inainte cu doua luni si_a ... (vezi toată discuția)