avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie notariala renuntare succesiune vs. refuz in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie notariala renuntare succesiune vs. refuz in proces partaj

Buna ziua.
Defunctul are trei mostenitori (sot si doi fii), nu are masa succesorala (toate bunurile au fost instrainate anterior decesului), dar are o creanta catre un tert pentru care acesta din urma are deschis dosar de executare. Daca cei trei mostenitori renunta la succesiune, mai poate continua executarea contra succesorilor? Daca da, cum este indicat a se face renuntarea: prin declaratie notariala a celor trei sau in cadrul eventualului proces de partaj care urmeaza a fi deschis de creditor?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 16:16, 10 Noiembrie 2014
Ce partaj, partajul carui bun ?
Oricum, nu e cazul sa faca nimic deocamdata.
gi-jane2 a scris:

Ce partaj, partajul carui bun ?
Oricum, nu e cazul sa faca nimic deocamdata.



ma refer la situatia - foarte probabila - in care creditorul defunctului va deschide proces de partaj, pentru a-si recupera creanta de la succesori. Chiar daca nu are masa succesorala, poate transmite datoriile succesorilor, nu? Intrebarea e cum fac succesorii sa evite acest lucru. Multumesc.
Cand a decedat datornicul, in ce data ?
gi-jane2 a scris:

Cand a decedat datornicul, in ce data ?


decedat la 22 oct 2014
Succesorii care accepta succesiunea de pe urma defunctului, preiau atat drepturile, cat si obligatiile autorului lor.


( se transmite, asadar, si pasivul patrimonial ).




Dati o declaratie de renuntare la succesiune.


Alte discuții în legătură

Succesiunea se refera la patrimoniu sau proprietate? catinf catinf Care este diferenta intre cei doi termeni? Cazul concret: Un act de v-c al decedatului este revocat paulian (anterior decesului) in limita creantei, ceea ce ... (vezi toată discuția)
Debitor decedat, fara masa succesorala, cu act v-c imobil revocat paulian catinf catinf Buna ziua. Intr-un dosar de executare, debitorul are infiintata o poprire pe venit (pensie). Singurul bun urmaribil, un imobil, este instrainat prin v-c cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot intoarce un bun achizitionat pintr-un act de v-c revocat partial in patrimoniul succesoral? catinf catinf Buna ziua. In timpul vietii, mama mea a a vandut cu clauza de intretinere mie si sotiei mele proprietatea pe care locuia, constand in doua imobile (numere ... (vezi toată discuția)