Dupa cum vedeti si dvs. situatia ii cam complicata,de aceeea as vrea sa va mai zic ce m-am hotarat eu sa fac si as vrea parerea dvs.Aceasta ipoteca este o amenintare pentru a le semna un act din care reiese ca suntem de acord ca la subsolul blocului sa se deschida un spatiu comercial cu destinatia restaurant unde sa se desfasoare evenimente cu muzica si voie buna,cu niste clauze care lasa de dorit. Nimeni nu este de acord sa semneze,de aceea ne ameninta ca ne pune ap. sub ipoteca pentru un credit. Eu totusi m-am gandit si am vorbit cu proprietarul ca daca imi da cf pe numele meu am sa-i semnez acel act.As putea sa-i dau semnatura pe acel act numai in momentul in care primesc cf-ul? Pe de alta parte trebuie sa-i mai dau un rest de plata la primirea cf-ului.In cazul in care in antecontract scrie ca restul de plata se achita prin credit ipotecar sau prin alte modalitati, as putea sa iau cf-ul si sa-l folosesc pentru un credit ipotecar urmand ca dupa obtinerea creditului sa le achit restul de plata fara sa-mi rezilieze contractul?(In contract se specifica ca restul de plata se achita la semnarea contractului in forma autentica si la primirea cf-ului). Deci va rog sa-mi spuneti in ambele situatii :1.semnarea actului,2. achitarea restului de plata,ce ar fi de facut.
Buna ziua
Sunt un cumparator cu antecontract al unui imobil din Baciu jud. Cluj,am o intrebare pentru un avocat sigur de ceea ce stie. Se poate pune ipoteca pe un imobil cu mai multe apartamente unde fiecare apartament are un antecontract si un avans considerabil primit de la cumparatorii acestuia in forma de persoana fizica pe baza unui CF colectiv?Se poate face ceva ca sa se impiedice acest lucru de catre cumparatori?