avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Activitate smiru_99

Activitate smiru_99

Răspuns la discuția Taxa auto - recuperare
Cauza dvs. a ramas fara obiect.
Este bine sa formulati o cerere ca renuntati la judecata, intrucat ati achitat deja taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.
Oricum, parata Serviciul public comunitar Regim permise auto si inmatriculari o sa depuna intampinare prin care o sa arate ca ati platit taxa si va cere respingerea cererii dvs.
Importanta renuntarii la judecata are efect asupra cheltuielilor de judecata, sa nu fiti obligat la a le plati inutil!
Pentru a va recupera taxa trebuie sa formulati o noua cerere, timbrata ca atare, dupa ce veti fi implinit procedura prealabila obligatorie cu AFP de care apartineti.
Va sfatuiesc sa apelati la un avocat specializat, numai asa puteti avea garantia unui proces bine pornit si care va avea succes. Cereti si restituirea onorariului de avocat, o data cu restituirea taxei, cu dobanzi.
Orice sfat de pe aici cum sa faceti cererea sau cum sa vi se restituie taxa poate fi gresita, in lipsa actelor masinii si a realitatii perceputa doar de un specialist. Mai ales ca s-a schimbat si procedura civila si sunt foarte multe conditii de implinit, greu de inteles pentru largul public, existand realul risc sa va anuleze cererea si sa bateti la portile instantei de mai multe ori.
Din nefericire, legiuitorul roman a avut grija sa creeze conditii cat mai grele de acces la judecata pentru simplul justitiabil.
Va doresc succes!